Skigebied Val Thorens bestaat 50 jaar

Het bekende skigebied Val Thorens in de Franse Alpen begint aan zijn 50e skiseizoen. Dit hoogstgelegen skidorp van Europa biedt uitzonderlijke sneeuwcondities voor alle skicategorieën waardoor het al zeven keer op rij de titel van ‘Beste skigebied ter Wereld’ behaalde.  Val Thorens pakt in dit jubileumseizoen uit met enkele nieuwigheden zoals het sport- en wellnesscentrum ’Le Board’.

Val Thorens is het hoogstgelegen skidorp in Europa, en voor velen ook het wintersportwalhalla.  ‘Val Tho’ beschikt over enkele uitzonderlijke troeven zoals het langste skiseizoen dat zonder onderbreking loopt van november tot mei. 80% van het skigebied ligt boven de 2.300 meter en krijgt gemiddeld 6 meter sneeuw per winter.  Daarnaast beschikt Val Thorens over  ultramodene skiliften en kabelbanen waaronder de legendarische Cime Caron die skiërs tot op 3.200 meter brengt.  En dan is er nog de uitzonderlijke weelde aan kuur- en spahuizen, après-ski en gastronomie.

foto © T. Loubere OT Val Thorens

Val Thorens trekt elk jaar 1,9 miljoen skiliefhebbers naar zijn 150 km pistes en 25.543 bedden.  Eén van de redenen voor dat succes is dat de besneeuwde hellingen voor alle skicategorieën zijn: van off-piste durvers tot beginners en gezinnen met kinderen.  En ook op zijn vijftigste volgt ‘Val Tho’ met groot succes de trends en behoeften van de moderne skiër.  Het beste bewijs is dat het sinds 2013 al 7 keer de titel van ‘Beste skigebied ter Wereld’ ontving.  En toch was het 50 jaar geleden niet evident om een nieuw wintersportgebied te beginnen.  Investeerders geloofden er niet in omdat het gebeid te hoog lag, te ver, te koud, te winderig en te riskant was.  Dankzij de ervaring en het doorzettingsvermogen van de pioniers kwam het skigebied er toch.  En nu, 50 jaar later is het één van de populairste wintersportbestemmingen ter wereld.

Le Board, het nieuwe sport- en wellnesscentrum in Val Thorens

Le Board
In dit jubileumseizoen pakt Val Thorens uit met een nieuw indoor sport- en wellnesscentrum Le Board, genoemd naar het snowboardvormige dak.  Het centrum dat in december opent,  biedt op een oppervlakte van 17.000 m² een aquatische ruimte van 1000 m² met zwembad, waterspelen en een plonsbad.  Daarnaast is er ook een wellnesszone met sauna, hammam, bubbelbad, sensatiedouxhes, baden, een rustruimte en behandelingskamers voor massages, een ijswaterval en een koudwaterdompelbad.
Verder bevat het complex ook een uitgebreide fitnessruimte, een pretpark met trampolines en een avonturenparcours met glijbanen.  Nagenieten kan in het gezellig theesalon.  Het centrum heeft ook een nieuw busstation en een onderkomen met bagagedrop en een aangename ontvangstruimte.

Raclette (foto L. Brochot OT Val Thorens)

Space fun zones
Val Thorens investeert dit seizoen ook in fun zones die een ideale plek zijn om samen als gezin te skiën. Het thema reikt naar de sterren, maan en kosmos.  Skiërs kunnen op twee nieuwe hellingen  Valthy, de Val Thorens mascotte en zijn vrienden Abby de bij, Chamy de gems en Foxy de vos tegenkomen.  Het ruimteavontuur gaat door in het hele skioord met familiespelletjes op de pistes en in het dorp. Uitrusten kan je in de nieuwe gekoelde picknickzone met een adembenemend uitzicht.
En uiteraard kan je in Val Thorens ook gastronomisch genieten. 

info: www.valthorens.com