Beleef griezelige Halloweenavonturen in Koksijde-Oostduinkerke

Tijdens de herfstvakantie staat Koksijde-Oostduinkerke bol van de Halloweenavonturen. Geheimzinnige tovenaars, sluwe heksen, enorme zeemonster, stoere piraten en tal van geweldige activiteiten garanderen alvast een unieke belevenis voor groot en klein.

Het Halloweenavontuur begint al aan het magisch labyrint op het strand van Sint-Idesbald waar je langs verlaten scheepswrakken en duistere koraalriffen een weg naar buiten moet banen.  Onderweg liggen er ook heel wat octopussen, slangen en onderwaterwezens op de loer…  Scarry wordt het pas tijdens de ‘After Dark’-sessies wanneer ook vleesetende anemonen en enge skeletten je achterna hollen.  Een stuk zachtaardiger gaat het er aan toe in de straten van Sint-Idesbald waar je in de etalages in Halloweenstijl ook kleine, lieve spookjes kan spotten.

Nog meer Halloween
Op zaterdag 29 oktober is er in sint-Idesbald een betoverende Halloweenshow, gevolgd door een feeëriek vuurspektakel. Op 31 oktober kan je er pompoenen uithollen en vanaf 19.15 uur trekt er een huiveringwekkende Halloweenstoet met boze monsters en andere onderwereldfiguren die van de Strandlaan naar de Zeedijk marcheren.  Ze spelen onheilspellende muziek en lokken je mee naar het strand waar hun tocht eindigt in een duivelse heksenverbranding.  


Hoewel het al Halloween is dat de klok slaat, staan er op de agenda ook nog andere activiteiten.  Zo organiseren het Natuureducatief Centrum en het Bezoekerscentrum Doornpanne verschillende geleide wandelingen. Wie van kunst en cultuur houdt, kan terecht in het Kunstencentrum Ten Bogaerde voor een gratis rondleiding langs de beeldhouwwerken van George Grard of de tijdelijke tentoonstelling ‘Panamarenko: Come fly with me’.
Op woensdag 2 november kan je een gegidst bezoek volgen in het Abdijmuseum Ter Duinen waar er ook een workshop ‘Middeleeuwse kapsels’ doorgaat.

Info: www.visitkoksijde.be