Spellenspektakel komt naar Flanders Expo

Dit weekend strijkt Spellenspektakel neer in hal 3 van Flanders Expo.  De beurs die al 29 jaar een groot succes is in Nederland, komt voor het eerst ook naar België.  Bezoekers kunnen er kennis maken met de nieuwste gezelschapsspellen en die ook testen.  Gezelschapsspellen zitten sinds de pandemie in de lift.  Spellenspektakel is beslist een ideale gezinsuitstap en een inspiratiebron voor gezellige uren tijdens de komende herfstvakantie….

Voor de eerste Belgische editie gaat Spellenspektakel in Flanders Expo samen door met FACTS, het internationaal gekend comic con festival.  Bij spelliefhebbers is Spellenspektakel geen onbekende.  De beurs die al 29 jaar in Nederland doorgaat, kende telkens ook veel Belgische bezoekers.  Toen de beurs drie jaar geleden van Eindhoven naar het verder gelegen Utrecht verhuisde, daalde het aantal Belgische bezoekers.  Daardoor kwam organisator Frank Bunnik op het idee om met de beurs naar ons land af te zakken.

Asmodee, de grootste!
Samen met de grootste gezelschapsspelverdelers richtte Spellenspektakel waaronder Asmodee in Flanders Expo een splinternieuwe board game zone in.  Bezoekers kunnen er kennis maken met de klassieke en de nieuwste kaart- en bordspelen en deze ook testen.  Het grootste deel van hal 3 wordt benomen door Asmodee, zowel marktleider als ontwikkelaar en verdeler van gezelschapsspelen.  Op hun stand ontdekten we heel wat spelen met een Halloweengehalte zoals Zombie Kidz, Spookstad en ‘het spel van het jaar’ Spokenchaos.   Een moeilijke keuze? Geen probleem want op de Asmodee stand staan een 20-tal doorgewinterde spelers klaar om op basis van je profiel  het juiste spel te helpen kiezen en de spelregels uit te leggen zodat je het ook meteen kan spelen.  Als het spel je ook bevalt, kan je het kopen in de verkoopstand.  

Ook BV’s spelen!
Jasper Heyman, bekend van Campus 12 en de Ketnet band, heeft altijd graag gezelschapsspelletjes gespeeld:  ‘Tijdens de lockdown speelde ik vaak Ticket to Ride en Beez.  Als ik naar school ga of voor een opnamedag, neem ik graag een compact spel mee zoals Jungle Speed of Exploding Kittens.  Nu het weer kouder wordt en de zomerbars of -festivals niet meer lonken, heb ik een extra excuus om terug gezellig te spelen.  De kans is groot dat er tijdens een halloweenavond  ‘Oh My Brain’ of ‘Ticket to Ride Spookstad’ op tafel komt’.  Nog een fan van Jungle Speed is Lotte Kopecky.  En winnen is ook hier haar streefdoel:  ‘Ik win graag met spelletjes, maar het spelplezier primeert. Wanneer we met de ploeg op pad zijn, kan een kort spelletje Jungle Speed mijn gedachten verzetten.  Samen spelen is gewoon leuk!’  Voor Lotte wordt een spelletje Jungle Speed nu nog leuker want zij ontving een gepersonaliseerde totem waarbij haar naam en een wielrennerssymbool in de grafische stijl van Jungle Speed op de totem gedrukt werden.

Bert De Smet, general manager Asmodee België, Jasper Heyman, Karen Blommaert, marketing manager Asmodee en revierwer Jonathan Schouteere

Bert De Smet, general manager van Asmodee België, is alvast opgetogen over Spellenspektakel: ‘Uit een onderzoek dat Asmodee liet uitvoeren, blijkt dat 50% van de Belgen tijdens de pandemie vaker spelletjes speelde dan voorheen. Ook na de pandemie komt bij 8 op de 10 Belgen nog regelmatig een spel op tafel en 1 op de 4 Belgen speelt minstens één keer per week een spel.  Ook blijkt dat regenachtige en koude dagen een ideaal moment zijn om te spelen.  Met de herfstvakantie in zicht is Spellenspektakel dan ook een ideaal moment om spelletjes uit te testen’. 

Praktisch: Spellenspektakel gaat door op zaterdag 22 en zondag 23 oktober in hal 3 van Flanders Expo.  Tickets die ook toegang geven voor FACTS,  kosten 21 euro voor volwassenen; kinderen tot 11 jaar gratis.