Kom sidderen en beven tijdens Halloween@Mini-Europe

Tijdens de herfstvakantie pakt Mini-Europe opnieuw uit met Halloween@Mini-Europe: een unieke kans om je 16 dagen lang onder te dompelen in de wereld van Halloween, met klassieke, levensechte decors met heksen en pompoenen. Bovenal is het de kans om te ontdekken hoe miniskeletten en minizombies de miniatuurwereld van Mini-Europe op zijn kop hebben gezet. Spinnen hebben de Eiffeltoren ingenomen en de zombies (de goede mama en haar dochtertje) creëren een maf en humoristisch pretpark. Mini-Europe zou Mini-Europe niet zijn mocht er geen cultureel accent worden toegevoegd, door bijvoorbeeld verhalen te vertellen over het lot van heksen in de middeleeuwen of dat van Frankenstein.

Van 22 oktober tot en met 6 november laat Mini-Europe je bibberen van angst, maar ook rillen van plezier. Voor de gelegenheid wordt het park aangekleed in Halloween-kleuren: honderden skeletten en monsters zetten Mini-Europe op zijn kop. Skeletten en zombies vieren feest in het Lunapark, maar ook op en onder de begraafplaats. Wat met de spooktrein en het gecrashte vliegtuig? Duizenden details zorgen voor een unieke sfeer, zoals de opstand van de figuurtjes tegen de maquettemaker; ze wreken zich omdat ze geslepen, geschilderd en gelijmd werden en onderwerpen hun ‘maker’ aan hetzelfde lot.

Mini-Europe zou Mini-Europe niet zijn, mocht er naast plezier en humor, geen aandacht zijn voor ons Europees erfgoed. Wou je altijd al weten waar Halloween vandaan komt? Is geen heksenverhaal uit de middeleeuwen te eng voor jou? Dan ben je tijdens de herfstvakantie bij Mini-Europa aan het juiste adres.

Extra animatie
Van zaterdag 29 oktober tot en met dinsdag 1 november krijgen onze vertrouwde modellen op schaal 1/25 bezoek van acteurs en figuranten van vlees en bloed. Ze brengen het park nog meer tot leven. Vier dagen lang genieten bezoekers van extra entertainment. Gedurende je bezoek loop je de kans om verschillende duistere figuren tegen het lijf te lopen; een ballonartiest die op zoek is naar zijn spookhotel, een piraat die jou zal uitdagen voor een zwaardgevecht of zelfs Magere Hein die je bloed zal doen stollen! Aan de make-upstand kunnen bezoekers zichzelf trakteren op een nog meer uitgesproken horrorlook.

Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van het Brusselse miniatuurpark: “We hebben kosten noch moeite gespaard om ons park in een Halloween-kleedje te steken, terwijl we trouw zijn gebleven aan het DNA van Mini-Europe: we bieden onze bezoekers de kans om de rijke geschiedenis en cultuur van Europa te ontdekken, op een creatieve en humoristische manier. Ik wil hierbij dan ook het hele team bedanken voor hun enthousiasme! “

Praktisch:
Mini-Europa is gelegen aan Bruparck te 1020 Brussel (Laken).
De toegangsprijs van 17,30 voor volwassenen en 12,30 voor kinderen blijft gedurende Halloween@Mini-Europe onveranderd. Promo! Tijdens de vakantie, van 22/10 tot 6/11, krijgen alle bezoekers die zich verkleden €2 korting!
Info: www.minieurope.eu

foto’s: minieurope.eu