Het Verboden Bos van Harry Potter bestaat echt  in domein Groenenberg in Lennik

Harry Potter-fans kunnen vanaf zaterdag 5 november een magische wandeling maken in  ‘A Forbidden Forest Experience’ dat tot 5 februari neerstrijkt in domein Groenenberg in Vlezenbeek.  Wij waren op de avant-première en stonden oog in oog met centaurs, een hippogrief en andere magische schepselen. En met onze toverstok kwam een fantastische wereld tot leven…

Harry Potter – A Forbidden Forest Experience loopt tegelijkertijd in Cheshire (UK), in Leesburg, Virginia (USA) en in Westchester, New York (USA).  Domein Groenenberg is de eerste plaats op het Europese vasteland waar de Forbidden Forest-wandelingen neerstrijken.  Film-en tv-producent Warner Bros Themed Entertainment werkte samen met het gerenommeerde ontwerp- en decoratiebureau Thinkwell om het hele klank-en lichtspektakel, projecties en decors  in zes weken op te bouwen.

We starten de belevingswandeling aan het Verboden Bos net na zonsondergang.  Na een kort traject door een tunnel vol lichtlantaarns belanden we in het bos.  Het hele parcours baadt in een mysterieuze sfeer door wissende kleureffecten en de gekende Harry Potter filmmuziek.  Af en toe klinkt er ook geritsel tussen de struiken, maar niets schrikaanjagends.  Onderweg ontmoeten we allerlei mythische schepsels uit de boeken van Harry Potter en Fantastic Beasts zoals de halfreus Hagrid, ‘escaped skrewts’, eenhoorns en nifflers die het vooral op blinkende voorwerpen gemunt hebben. 

Na nog meer iconische figuren tot leven gewekt door hologramtechnieken en bewegende poppen, belanden we aan het hol van Aragog waar we net kunnen ontsnappen aan de grijpgrage spinnenpoten.

Op het einde van het parcours staat een magisch huis dat zijn geheimen prijs geeft als kinderen met hun toverstok ook een toverformule uitspreken.  Na nog een partijtje vreedzaam laservechten kom je in het Harry Potter-dorp met tal van kraampjes waar hapjes en drankjes in Harry Potter stijl verkrijgbaar zijn.  Om ons bezoek in stijl af te ronden genoten we nog van een butter beer en fish met chips.  En in de merchandising shop konden we het niet nalaten om een toverstok aan te schaffen.  Je weet maar nooit waarvoor dit goed is….

Praktisch:  Harry Potter – A Forbidden Forest Experience kan tot en met 5 februari 2023 dagelijks bezocht worden tussen 17 en 23 uur.  Een wandeling duurt 60 tot 90 minuten.  Om iedereen van de magie te laten genieten, werkt de organisatie met tijdsloten.  Het laatste tijdslot start om 21.45 uur.  Aan het domein is een grote parking die belegd is met grondplaten. Vanuit Brussel is er ook een shuttledienst.  

Tickets worden best vooraf online geboekt  via http://www.hpforbiddenforestexperience.com