Val Thorens opent skipistes op 26 november

Val Thorens is het wintersportoord dat door zijn ligging op 2300 meter hoog jaarlijks de primeur heeft om als eerste het skiseizoen te openen. Door het zachte herfstweer kon het dit jaar echter niet op de voorziene datum van 19 november.  Wintersporters kijken dus alvast uit naar de opening van de skipistes op 26 november. En Val Thorens is voor de tiende keer verkozen tot ‘Beste wintersportoord van Frankrijk’.

Val Thorens is met zijn hoogte van 2300 meter het hoogste wintersportoord in het departement Savoie in Frankrijk.  Het is onderdeel van het skigebied Les Trois Vallées en ligt in de Belleville-vallei, waar je ook Les Menuires en Saint-Martin-de-Belleville vindt.  Les Trois Vallées is het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld en bestaat uit Val Thorens, Orelle, Les Menuires, Saint-Martin de Belleville, Brides-Les-Bains, Meribel en Courchevel. Het complete gebied bestaat uit meer dan 60 kilometer geprepareerde pistes, waar zowel beginnende als gevorderde skiërs terecht kunnen. Val Thorens is met zijn 50 jaar het jongste van de grote skigebieden in Frankrijk. 
In oktober sneeuwde het al in Val Thorens maar nu pas zorgen de nachtelijke vriestemperaturen er voor dat de sneeuw ook blijft liggen en verhardt, wat een perfecte onderlaag vormt zodat het winterseizoen 2022-2023 kan openen. Skifans zullen dan de eerste bochten en afdalingen kunnen nemen, deelnemen aan tal van activiteiten en de High Test by Decathlonuitproberen, waarbij je gratis en in avant-première merken uit de winkel kan testen.

Winnaar World Ski Awards 2022
Voor de tiende keer kaapt Val Thorens dit jaar de nationale titel weg van de World Ski Awards 2022, zeg maar de Oscars onder de wintersportgebieden.  Aan de stemming namen maar liefst 2,3 miljoen mensen deel, zowel professionals als het grote publiek.  De titel van ‘Beste wintersportgebied ter wereld 2022’ gaat naar Verbier.

Vincent Lalanne

Vincent Lalanne, directeur van het toerismekantoor in Val Thorens is trots op deze tiende nationale titel:  ‘Deze prijs staat voor een internationale uitdaging om klanten een topervaring aan te bieden.  Dat maakt natuurlijk dat we blijven inzetten op dverbetering om de award van beste wintersportoord ter wereld weer naar ons toe te trekken.  We hopen dat ons geweldige skigebied, de continue innovaties in het resort en de opening van het gloednieuwe sport- en wellnesscomplex Le Board alvast zullen bijdragen’.  En uiteraard feliciteert hij ook Verbier met de wereldtitel.

Info: www.valthorens.com