Europa-Park opent ‘s werelds spannendste gastronomische beleving

Culinaire liefhebbers kunnen sinds kort in Europa-Park genieten van het unieke gastronomische concept Eatrenalin waarbij alle zintuigen in de verschillende werelden aan bod komen tijdens een achtgangen menu.  Door het samenspel van multimedia-content, gastronomische hoogstandjes en de unieke Floating Chair is dit ‘restaurant van de toekomst’ een vuurwerk voor alle zintuigen.

Sensuele genotswerelden
Zien, horen, ruiken, proeven, voelen – alle zintuigen komen tijdens het achtgangen menu aan bod in de verschillende werelden.  Het begint met een spannend aperitief dat je in de stemming brengt voor de Eatrenalin-beleving.  De reis door ruimte en tijd begint in de ‘Lounge’ met een glas champagne en kleine lekkernijen ter verwelkoming.  Een verfrissend ritueel reinigt de zintuigen in ‘Waterfall’ en gasten nemen afstand van het dagelijks leven.   In ‘Discovery’ neemt iedereen plaats in de zwevende stoelen en de zintuiglijke reis begint.  Dan zweef je naar de ruimte ‘Ocean’  en dus naar de diepten van de zee.  Daarna volgt een smaakexplosie in ‘Taste’.  De gasten proeven de smaken: zoet, zuur, bitter en zilt.  De ruimte verandert en past zich aan de verschillende smaken aan. Maar ook de vijfde dimensie van smaak wordt niet vergeten: Umami.  Hier is een aparte ruimte aan gewijd.  Daarna stijgen de bezoekers letterlijk op in ‘Spaceship’.  Na de raketlancering zweef je door het heelal.  Reizigers ervaren de oneindigheid van de ruimte en gewichtloosheid na aankomst op de maan in ‘Universe’.  Hier wordt een tweede hoofdgerecht geserveerd.  Hoe het dessert daar smaakt?  Zeer fantasierijk! De genotsbeleving wordt in ‘Incarnation’ perfect afgerond.  Na ongeveer twee uur brengt de lift je terug naar de werkelijkheid en naar de bar.  Daar eindigen de 200 gasten die op één avond in Eatrenalin hun reis maken door ruimte, tijd, fictie en smaak.

Umami
Incarnation

Topgastronomie
In Eatrenalin worden gasten verwend met een culinair achtgangen menu. De keuken combineert moderne en internationale invloeden, passend bij de respectievelijke sfeer in de verschillende werelden. Speciaal hiervoor is een Europees topteam samengesteld met chef-kok Pablo Montoro die als stergastronoom werkte voor “El Bulli” in Spanje.  De  Nederlandse sous-chef Ties van Oosten en de Frans-Oostenrijkse chef-pâtissière Juliana Clementz  die in verschillende twee- en driesterrenrestaurants gewerkt hebben, zorgen voor de creatieve inbreng in Eatrenalin’s topgastronomie. Als alternatief kan bij de reservering ook een veganistisch menu worden gekozen.

Wereldprimeur
De ongeveer twee uur durende beleving is uniek in de overtreffende trap.  De gasten worden vervoerd door de Floating Chairs, een gepatenteerde nieuwe wereldprimeur van MACK Rides die voor het eerst beleefd kan worden in Eatrenalin.  Ze duiken in de diepte van de oceaan en vliegen de ruimte in – zonder ook maar één keer op te hoeven staan van hun zwevende stoelen.
Ook de multimedia-inhoud van MACK Animation en MACK NeXT zorgt er voor dat de visuele werelden overtuigend zijn,” zegt Thomas Mack. Innovatieve LED-schermen en projecties worden gebruikt in een samenspel van mediatechnologie en film.
Het idee werd geboren tijdens een gezamenlijke vlucht in “Voletarium”, het ‘flying theater’ van Europa-Park.  ‘Daar ontstond het idee om gasten te betoveren door ze op een culinaire reis te sturen.  Het doel is de gastronomie extra dimensies te geven en de gasten emotioneel te raken. Het wordt tijd dat we bezoekers meenemen op een futuristische reis naar verschillende werelden, waarbij we al hun zintuigen aanspreken en hen laten verwonderen’, zegt joint venture partner Oliver Altherr.  Na de opening van Eatrenalin in het resort van Europa-Park in Rust, is het langetermijnplan om het internationaal uit te rollen in grote steden over de hele wereld.

Eatrenalin-arrangementen

Tickets voor Eatrenalin zijn nu verkrijgbaar in de online ticketshop via de website www.eatrenalin.de. Vanaf 195 euro kan Eatrenalin op verschillende manieren worden genoten. Bij het Eatrenalin Dinner met een achtgangen menu en bijbehorende drankbegeleiding is elke gang een culinair kunstwerk. Tijdens het Sommelier Dinner begeleidt een ervaren sommelier de gasten op de Eatrenalin-experience en serveert bijpassende wijnjuwelen bij de acht gangen. Een uitgelezen beleving voor alle wijnkenners. Het Champagne Dinner combineert de zintuiglijke ervaring met exclusieve champagnes van Laurent-Perrier. De beste champagnesoorten zijn geselecteerd en zorgvuldig afgestemd op de gerechten.

Praktisch:
Het Eatrenalin restaurant in Rust ligt binnen het Europa-Park Resort, naast het viersterren superior hotel Krønasår en Waterwereld Rulantica. Info en reservaties: https://www.eatrenalin.de