Corendon verstevigt de samenwerking met Brussels Airport

Touroperator Corendon breidt tijdens het hoogseizoen uit op Brussels Airport.  Steeds meer Belgen boeken een reis bij Corendon en door de blijvende problemen op Schiphol verkiezen ook steeds meer Nederlanders om vanaf Brussels Airport te vertrekken.

v.l.n.r. CEO Brussels Airport Arnaud Feist, Atilay Uslu, stichter Corendon en Steven van der Heijden, CEO Corendon

Arnaud Feist, CEO Brussels Airport, vindt het schitterend nieuws voor zowel de Belgische als de buitenlandse passagiers dat Corendon zijn capaciteit op Brussels Airport verhoogt.  ‘Het vertrouwen dat Corendon ons schenkt, bewijst dat Brussels Airport een voorkeursluchthaven is waar de passagiersbeleving primeert. Samen met al onze luchthavenpartners bereiden we ons voor om deze zomer een groeiend aantal passagiers te ontvangen.  In totaal zorgen de ruim 200.000 beschikbare vliegtuigstoelen voor een capaciteitsuitbreiding van 35% ten opzichte van de voorgaande zomer. Dit percentage kan nog verder stijgen. Nu al hebben in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar 80% meer Belgische Corendonklanten een vakantie geboekt met vertrek van Brussel’; voegt hij er aan toe…

Voor Steven van der Heijden, CEO Corendon, is Brussels Airport een belangrijke  airport voor Corendon.  ‘Dit is uiteraard goed voor onze Belgische klanten maar in toenemende mate ook voor onze Nederlandse klanten.  Het imago van Schiphol staat fel onder druk en dit onder meer door de ellenlange wachtrijen aan de check-in.  Schiphol heeft daarenboven aangekondigd dat er komende maanden opnieuw vluchten geschrapt moeten worden waardoor onze Nederlandse klanten – vooral in de provincies Brabant, Limburg, Zeeland en Zuid-Holland – steeds vaker voor Brussel kiezen.  Dat ook de ’spookluchthaven’ Lelystad nog steeds niet in gebruik is, is een bijkomende tegenvaller.  We bouwen daarom onze succesvolle samenwerking met Brussels Airport gestaag verder uit’, verduidelijkt hij.  Een leuk detail is dat door de reclamespots veel mensen denken dat Corendon gesticht is door Cor en Don. Deze woordspeling werd echter bedacht door het marketingbureau.  Corendon is een Turks/Nederlandse holding, gespecialiseerd in vliegvakanties gesticht door Atilay Uslu. De naam Corendon verwijst naar een aan robijn verwant bordeauxrood mineraal, korund.

Zonnige bestemmingen
Vanaf Brussels Airport vliegen Corendonklanten deze zomer naar Turkse vakantiebestemmingen aan de Egeïsche kust en de Turkse Riviera. Daarnaast biedt Corendon de Spaanse eilanden Ibiza, Mallorca, Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife aan, plus Málaga aan de Costa del Sol. In Griekenland kan de reiziger kiezen uit de eilanden Corfu, Kos, Kreta, Lesbos, Rhodos, Samos en Zakynthos. En tot slot biedt Corendon vakanties aan in Bulgarije, Egypte en Portugal. Turkije is met circa 35% van de boekingen de populairste zonbestemming onder Belgische Corendonklanten. Daarna volgen Griekenland (21%), Spanje (21%) en Egypte (13%).

Corendon Hotels & Resorts biedt hotels en resorts in Nederland en Turkije en op Ibiza en Curaçao. Corendon staat sterk in de markt door de scherpe prijzen, het no-nonsense karakter en haar grote ervaring in de reiswereld. De slogan van Corendon luidt niet voor niets: Altijd de beste vakantiedeals!

www.corendon.be &   www.corendonhotels.com