Nog tot 26 januari 2020 houdt Autoworld Brussels haar grote tweejaarlijkse wintertentoonstelling met als titel ‘So British! Cars & Lifestyle’.  Het museum gaat er prat op dat haar collectie antieke en moderne Engelse auto’s in de themaruimtes van Autoworld blijft groeien.

Wie Londen ooit heeft bezocht, weet dat de Britten maar al te graag een ritje maken met hun stijlvolle oldtimers of glimmende supercars. De meest recente en exclusieve modellen rijden er gewoon rond tussen de populaire auto’s en de vintage cars.  Die sfeer vind je ook terug in ‘So British!’.  Eenmaal de trap naar de themaruimte boven, stap je door de uitgangspoort van de metro en sta je op Piccadilly Circus waar je wordt ondergedompeld in de sfeer van Christmas shopping. In deze verrassend realistische setting van gezellige winkelstraten met chique etalages en weelderige kerstversiering staat een bonte mengeling van glimmende Britse wagens waar elke petrolhead van droomt.  Naast de actieve Britse merken zoals  Aston Martin, Bentley, Jaguar, Land Rover, Lotus, McLaren, Mini, Rolls Royce  staan er ook  de merken waar liefhebbers van Engelse auto’s nostalgisch aan terugdenken  zoals  Austin, Bristol, Gordon Keeble, Hillman, Humber, Jaguar, Jowett, MG, Singer, Triumph of Vauxhall, … .

Mc Laren F1 1992

 

Morris-Monte-Carlo-Rep-1964

Bovendien zijn er ook enkele iconische tweewielers met klinkende namen te bewonderen waaronder Brough Superior, Norton, Triumph, Velocette, Vincent… Meer dan 50 legendarische Engelse auto’s van na de Tweede Wereldoorlog, waaronder enkele zeldzame en uitzonderlijke modellen, staan er te pronken.  Daarnaast is ook gezorgd voor een “Black Box” met enkele uitzonderlijke supercars. Bezoekers die meer info willen over een bepaald wagenmerk kunnen terecht aan de rode Britse telefooncellen die voorzien zijn van een digitaal infoscherm.

Het hele museum ademt de sfeer van Londen.  Met de vele miniaturen en de shop spreekt de tentoonstelling trouwens niet alleen fans van historische auto’s, sportwagens en supercars aan, maar ook  en vooral iedereen die houdt van de klassieke ‘British way of life’.

Praktisch:   De tentoonstelling ‘So British – Cars & Lifestyle’ gaat door in Autoworld  aan het Jubelpark  te  1000 Brussel. De tentoonstelling is elke dag geopend – zelfs op maandag – van 10 tot 17 uur en in het weekend van 10 tot 18 uur. Info: www.autoworld.be

Autoworld Brussels presenteert  ‘So British! Cars & Lifestyle’

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.