Beleef de magie van Harry Potter in ‘Visions of Magic’

Tot 3 november kunnen Harry Potter-fans in Tour & Taxis de magische wereld van de tovenaar beleven dankzij de interactieve expo ‘Visions of Magic’.  Na een tocht met de Collectebus wandel je over het Grimboudplein naar het Ministerie van Toverkunst en de Verdonkeremaansteeg naar de magische Hal der Profetieën.  En met een eigen tovenaarsstok wordt het bezoek helemaal magisch.

Het betoverend avontuur begint al in de inkomhal waar het luchtruim gevuld is met tientallen Hogwarts brieven, de officiële toelatingsbrieven voor Zweinstein die door Harry Potters oom en tante steeds achtergehouden werden.  Aan de inkomstbalie krijgen we een eigen tovenaarsstok waarmee we onderweg sluimerende sporen van magie tot leven kunnen wekken.

Het echte avontuur begint aan boord van de Collectebus die dag en nacht door heel Groot-Brittannië racet om gestrande tovenaars en heksen op te halen en naar hun bestemming te brengen. Terwijl flitsende beelden een razendsnelle busrit insinueren, kunnen reizigers een dutje doen in één van de bedden.  De Collectebus brengt ons naar Grimboudplein 12, het voorouderlijk huis van de familie Zwarts dat ten tijde van Harry Potter dienst deed als onderduikadres en geheim hoofdkwartier van de Orde van de Feniks.  Naast de familieportretten, zie je hier ook de stamboom van de tovenaarsfamilie waarbij de namen van de afgestotenen om beurt weggebrand worden.

Aansluitend komen we in het Ministerie van Magie met het Departement van Mystificatie waar alle mysteries en profetieën bewaard worden.  Deze ruimt is magie ten top. We wandelen tussen de glazen bollen waarvan we sommigen met onze toverstok oplichten en ons mysterieuze voorspellingen toefluisteren.

In Newt’s Menagerie komen we in een wereld met surrealistische landschappen met bamboebossen en onderwatergrotten en ontdekken er Newts zorg voor Fabeldieren.

De Verdonkeremaansteeg, een zijstraat van de Wegisweg, is een donker steegje waar vreemde wezens en onbetrouwbare figuren rondhangen. Met de toverstaf onthullen we de donkere spullen die duistere tovenaars hier komen halen.

De Kamer van Hoge Nood toont een verzameling vreemde voorwerpen die heksen en tovenaars in deze ruimte verstopten.  Torens van stoelen, koffers, boeken en meubels vormen reusachtige sculpturen.  Er staan zelfs iconische voorwerpen zoals de Spiegel van Neregeb die de meest brandende verlangens van het hart laat zien.

De Hersenpan van Zweinstein is een eeuwenoude relikwie waar Albus Perkamentus, het schoolhoofd van Zweinstein,  zijn herinneringen kon opslaan en oproepen.  Vanuit een gigantische stenen schaal komen lichtgevende visioenen tevoorschijn die de tijd ontrafelen en geheimen blootleggen. Na nog een projectie die de laatste strijd tussen Harry Potter en Voldemont weergeeft, komen we in de exposhop.  Het moment om de verzameling Harry Potter-gadgets aan te vullen.  Wij nemen alvast een alcholholvrij Butterbeer mee waarmee we thuis nog kunnen nagenieten van de magische wereld van Harry Potter.

Praktisch:

Harry Potter ‘Visions of Magic’ is tot 3 november te zien is in Tour&Taxis.  Deze creatie van Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment en NEON is een meeslepende interactieve kunstervaring van meer dan 3000 vierkante meter die de bezoeker meevoert naar enkele van de meest mysterieuze uithoeken van de tovenaarswereld. Visions of Magic was voor het eest te zien in Keulen waar het kon rekenen op een uitverkochte editie.

Tickets en info: http://harrypottervisionofmagic.be