‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ imponeert met indrukwekkende scène.

Vandaag had de open repetitie plaats van de langverwachte productie van de Disney-versie van “De Klokkenluider van de Notre Dame” aan het schilderachtige Donkmeer. En ook voor de 20e editie overstijgt Festivaria alle verwachtingen, alleen al door het spectaculaire decor van decorontwerper Marnik Baert.

Bij de persvoorstelling eerder dit jaar kregen we al de maquette te zien van de Notre Dame, maar het eindresultaat is werkelijk verbluffend.  Decorbouwer Marnik Baert legt uit: ‘De basisconstructie van de Notre Dame heeft een hoogte van maar liefst 16 meter en een breedte van 34 meter.  Het decor is voorzien van gedetailleerde wanden, zuilen, friezen, en bogen. Ook de decoratieve elementen zijn klaar, inclusief de glasramen en de binneninrichting. Acht klokken, variërend tot 2 meter hoog en gebouwd in houtskelet, zijn gereed. De brug die het decor verbindt met de oever is ook al afgewerkt’. 

Decorbouwer Marnik Baert

Vlaams toptalent
De musicalspektakels van Festivaria zij telkens van topniveau dankzij de indrukwekkende cast die voor ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ bestaat uit Nordin De Moor, Ruben Van Keer, Idalie Samad, Leendert De Vis, Hilde Van Wesepoel en Pieter Casteleyn.
Onder leiding van regisseur Bruno Van Heystraeten en zijn getalenteerde creatieve team, bestaande uit choreografe Ingrid Coppieters, muzikaal leider Geert Baetens, decorontwerper Marnik Baert en kostuumontwerpsterElvira Van Bavinckhove, zijn de repetities in volle gang.
Met deze topcast, het sterke creatieve team en de 60 figuranten belooft de productie een onvergetelijk spektakel te worden.
Dit aangrijpende muzikale drama, met zo’n 100 figuranten op de scène, gebaseerd op de roman van Victor Hugo en met de betoverende liedjes van Disney, gaat in première op 23 augustus en is te zien tot en met 7 september 2024.

Verhaallijn:
De Klokkenluider van de Notre Dame’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Hugo.  Het verhaal speelt zich af in het Parijs van 1482. Na 20 jaar in totale afzondering verlaat Quasimodo stiekem de klokkentoren van de kathedraal voor het Dwazenfestival. Wat een feest zou moeten worden, ontaardt in een dramatisch muzikaal verhaal over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie. Vindt Quasimodo eindelijk het geluk bij zigeunerin Esmeralda? Of verovert aartsdiaken Frollo op sluwe wijze haar hart en is de klokkenluider gedoemd tot een kluizenaarsbestaan? Verwacht je aan een groots openluchtspektakel met de meeslepende musicalsongs uit de Disney-klassieker.

Praktisch:
Voorstellingen van ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ gaan door aan het Donkmeer in Berlare, van 23 augustus tot en met 7 september.  Er zijn reeds 20.000 tickets verkocht, mr er zijn nog tickets beschikbaar.ter gelegenheid van de 20e verjaardag loopt er een bijzondere actie op IG. 

Tickets: www.festivaria.eu