Sportpaleis kiest voor vernieuwing en zoekt nieuwe naam

In 2033 bestaat het Sportpaleis 100 jaar.  Tegen die datum wil zaaluitbater be.at de zaal in al haar facetten naar een hoger niveau optillen. Om  dit te verwezenlijken neemt be.at ‘AFAS Software’ als ‘naming rights partner’ onder de arm. Het vernieuwde  Sportpaleis krijgt ook een nieuwe naam en daarvoor mag het grote publiek suggesties doen.

Jan Van Esbroeck, CEO van be.at (links) en Machiel de Dekker, CEO van AFAS België

Grondige renovatie
‘Het Sportpaleis kreeg in de loop der jaren al verschillende opfrisbeurten, maar er blijft de historiek ‘ en de beperkingen die de wens naar meer comfort voor de bezoeker afremmen.  Door  de Oosterweelwerken, zal de hoofdingang binnenkort niet meer aan de Schijnpoortweg liggen, maar aan het Lobroekdok dat aan de achterkant ligt.  Daar zal ook een park komen waar de bezoekers voor hun concert of sportevenement kunnen samenkomen. Tijdens de werkzaamheden zal de huidige parking naast de vip-ingang verdwijnen en komt er een parkeertoren op de strook die de Kronenburglei met het park verbindt’ verduidelijkt Jan Van  Esbroeck, managing director van be•at. 

Door meer ontvangstruimte, aparte lounges, loges en receptieruimtes krijgt de bezoekers al van bij het begin een feel good ervaring.  Aan deze werken hangt uiteraard ook een prijskaartje dat be.at vooral niet wil doorrekenen aan de bezoekers.  Daarom gaan ze in zee met het Nederlandse softwarebedrijf AFAS,  dat vanaf september 2025 voor tien jaar naamsponsor wordt.

De nieuwe ingang aan her Lobroekdok

Nieuwe naam
‘Een nieuwe zaal verdient een resoluut andere naam’, zegt Machiel den Dekker, CEO van AFAS België. ‘Als we teruggrijpen naar een ‘paleis’-variant, blijft het gebouw in de volksmond ‘het Sportpaleis’ heten. De huidige naam verwijst nog naar de wielerpiste van weleer, maar er wordt allang veel meer in het gebouw georganiseerd dan enkel sportwedstrijden. Met de op til zijnde vernieuwingen zal het gebouw van morgen bovendien sterk verschillen van dat van vandaag.’  De nieuwe naam moet  ‘AFAS’ bevatten.  De benaming AFAS Live mag dan weer niet want die zaal bestaat al, in Amsterdam. Onze samenwerking met be•at start officieel op 1 september 2025, maar we hopen de naam begin 2025 al te lanceren”, aldus Machiel den Dekker. “Omdat deze locatie zo’n belangrijk deel uitmaakt van onze cultuur, willen we heel België en omstreken betrekken bij het kiezen van deze nieuwe naam. Alle suggesties en creatieve ideeën zijn welkom via de website van het Sportpaleis https://www.sportpaleis.be/nieuwenaam

foto’s: be.at