Van 31 oktober tot en met 8 november is het weer Halloween-Festival  in Europa-Park.  Bezoekers kunnen er overdag genieten van de vele Halloween-versieringen en evenementen. De échte horror-fans komen aan bod tijdens de alom vermaarde ‘Horror Nights’.

Als de 42 meter hoge koepel van indoor achtbaan Euro-Sat verandert in de grootste pompoen ter wereld dan is het weer Halloween-tijd in Europa-Park. De griezelweken in Europa-Park zijn geschikt voor jong én oud. De aankleding van het park is fenomenaal met 180.000 pompoenen , 100.000 herfstplanten, talloze skeletten en andere versieringen. Ook enkele shows zoals de spectaculaire show ‘Mysteria’, de dagelijkse parade en de niet te missen Halloween-Party op 31 oktober  zijn aangepast aan het griezel-thema. Zelfs in de keuken van het park is dit thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en natuurlijk pompoen-soep. Wil je spaghetti  eten, dan bestel je gewoon ‘gebraden spinnenbenen’. Wegens het succes van vorig jaar zet Europa-Park ook dit jaar ‘Spook me’ op de planken.  De musical welke inbegrepen is in de toegangsprijs en gebaseerd is op de figuren uit het Geisterschloss dat zich sinds 1982 in het park bevindt.

Halloween__(6) EP11_Halloween_WalkingActs_01

De beste horror-events
Is  Europa-Park overdag dé trekpleister voor families, dan komen ’s avonds  de échte horrorfans naar het park voor de ‘Horror Nights’.  De fameuze ‘Horror Nights’ begonnen dit jaar al op 25 september en duren tot en met 7 november, wel enkel op vrijdag en zaterdag, op de zondagen 11, 18 en 25 oktober en gedurende de gehele festivalweek. Het evenement vindt plaats op een speciaal terrein naast het park dat enkel toegankelijk is vanaf 16 jaar. Kaarten dienen vooraf besteld te worden via www.horror-nights.de .
De ‘Horror Nights’ zijn écht niet voor watjes want de bezoekers komen dan plots oog in oog te staan met rondlopende zombies, griezels en andere wezens. Ook kan men de speciale ijsshow en attracties als Pegasus, Matterhornblitz en Fluch der Kassandra in het donker beleven. Om de avond af te sluiten is er op sommige dagen vanaf 23 uur de Vampire’s Club met dj’s en dance-muziek. Het hoogtepunt van de ‘Horror Nights’  vormen echter de vijf ‘haunted houses’. Onverschrokken bezoekers worden door deze doolhoven geleid en weten nooit wat hen te wachten staat. Dit jaar is er ook een zesde ‘house’, maar dit kan alleen met een speciaal ticket bezocht worden.
De  ‘Horror Nights’  zijn een échte must.  Medio juni ontving Europa-Park hiervoor opnieuw de ScareCON Annual Recognition (SCAR) Award voor beste horror-event ter wereld.

Bild_013

 

 

 

 

 

 


Overnachten
Als men over de grootste schrik heen is, kan men lekker overnachten in de zachte bedden van de vijf bijzondere themahotels. Europa-Park heeft daarnaast nog een camping, ingerichte blokhutten, huifkarren en tipitenten. Overnachtingen zijn eenvoudig te boeken via www.europapark.de of via de reisbureaus  TUI, Neckermann en Jetair.

Info: www.europapark.de

Gezellig Halloween-griezelen in Europa-Park

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.