Het wintert in Historium

Vanaf  20 november baadt Historium Brugge in een gezellige wintersfeer.  Bovendien werkt Historium samen met Wintermoments en Ice Magic en is er ook een special voor kids.

De kerstverlichting aan de gevel van Historium verklapt het al dat we in de gezelligste tijd van het jaar zijn.  Maar ook binnen is het gezellig met de sneeuwtapijten, de prachtige kerstbomen langsheen het hele traject, de  maretakken, hulst en kransen, de vele lichtjes en de middeleeuwse kerstmuziek die overal weerklinkt.  Het Historium zou het Historium niet zijn als je ook nu geen extra informatie zou krijgen. Zo komen bezoekers te weten wat de komst van het winterseizoen betekende in de middeleeuwen, hoe men zich verwarmde, hoe men toen Kerst vierde en of er al een kerstman was. De troon waar je een leuke foto kan maken, wordt feestelijk aangekleed: neem plaats en waan je winterkoning(in). Nagenieten van een bezoek kan bij een winterbiertje of een warme drank in het Duvelorium of op het verwarmd terras vanwaar je een mooi zicht hebt op de Markt. Wie nog een geschikt pakje voor onder de kerstboom zoekt, vindt dit beslist in de souvenirshop.

Historium Brugge Kerstboom

Histo-ho-horium voor de kinderen

Van 20 november tot en met 18 december 2015, de periode voor de kerstvakantie,  is er voor de kinderen elk weekend een kerstspel en een speciale winterse quiz. In de kerstvakantie, van 19 december tot en met 3 januari 2016, is er dagelijks een kerstspel en een quiz. De deelname is gratis en er vallen leuke winterse prijzen te winnen.  Om iedereen optimaal te laten genieten van de sfeervolle avonden, blijft het Historium van 19 december tot en met 30 december extra lang open. De openingsuren zijn dan van 10u tot 20u, laatste toegang om 19u. Let wel: op 24 december en op 31 december is Historium open van 10u tot 17u, laatste toegang om 16u. Op kerstdag 25 december zijn we open van 12u tot 20u, laatste toegang om 19u. Op 1 januari 2016 is Historium Brugge gesloten. Daarna is het Historium opnieuw open van 10u tot 18u, laatste toegang om 17u.
Het Historium werkt dit winterseizoen samen met Wintermoments (Site Oud Sint-Jan) en Ice Magic (Stationsplein).  Een winters dagje uit wordt nog leuker én interessanter met een combiticket.

Informatie, tickets en prijzen: www.historium.be