Bij het binnenkomen van Hole Park valt meteen op dat dit een ander type tuin is dan Sissinghurst.  Hole Park Gardens bestaat uit een tuin van ca 15 ha mooi ingebed in het omliggende landgoed dat reeds diverse generaties toebehoort aan de familie Barham. Het was de overgrootvader van de huidige eigenaar, Kolonel Barham die in 1911 het domein aankocht en in grote mate ook de tuin ontwierp.

In Hole Park (Rolvenden-  Cranbrook)  groeit een grote variëteit van bloemen en planten die van het voorjaar tot in de herfst voor verrassende kleur- en geureffecten zorgen. In het voorjaar geven de boshyacinten een prachtig paars tapijt dat hier en daar doorweven is met grote partijen wit van de daslook die een bijna bedwelmende geur geeft aan de woodlands. Het kleurenpalet wordt nog intenser als nadien ook de azalea’s en de rhododendrons bloeien en de talrijke acersoorten met hun bronskleurig tot oranjegeel jong fris blad. In de Vineyard, een open tuingedeelte staan talrijke schitterende Wisteria’s in boomvorm, Clematis en Hydrangea’s en een unieke Agapanthussoort.
De zomer is het moment suprême voor de vaste planten borders waarvan enkele nog ontworpen werden door Christopher Lloyd van de nabij gelegen Great Dixter tuin. Wandelend door het domein kom je ook langs de mooie Turkse eiken, de talrijke Cornus soorten , de sfeervolle vijvers in de woodlands met een ‘Monnet brugje’, huizenhoge Gunnera minicata (mamoetblad),de Millenium Garden en de Tropical Border met mediterane en subtropische aanplantingen. In de herfst toveren  de talrijke acers de woodlands om tot een kleurrijk schouwspel van oranje- en purperrode tinten.
Hole Park Gardens is vooral ook een tuin waarin geleefd wordt.  Het authentieke karakter is er bewaard maar toch wordt er ook subtiel gemoderniseerd zoals het zwembad, het tenniscourt en de eindeloze weiden met koeien die naadloos aansluiten bij het tuin-park gedeelte.

Info: www.holepark.com

dag 3: Penshurst Place Garden

Hole Park, een tuin voor alle seizoenen

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.