Dat haaien geen monsterastige menseneters zijn, dat je roggen kan aaien en dat er ook echt Nemo’s  en Dory’s bestaan, dat en nog veel kom je te weten in Nausicaa, Frankrijks grootste aquarium in Boulogne-sur-Mer. Als Nationaal Centrum van de Zee maakt Nausicaa de bezoeker ook attent op het milieubeheer en de biodiversiteit.

Een onvergetelijke ervaring

Nausicaa is een van de grootste Europese centra gewijd aan de kennis van de zee en de oceanen. 36.000 zeedieren, 4,5 miljoen liter water, 50 aquariums, spectaculaire haaien, behendige zeeleeuwen, komische pinguïns, een tropische lagune met koralen en talloze bontgekleurde vissen maken een bezoek aan Nausicaa onvergetelijk. Eenmaal binnen in Nausicaa, kom je eerst in “het woud onder water”, de leefomgeving van krokodillen en een groot aantal zoetwatervissen. Aanpalend beleef je virtueel hoe het is aan boord van de Thalassa, de oceaanboot van IFREMER, het Franse onderzoekscentrum voor exploitatie van de zee.  Fascinerend is het aaibassin waar witte koolvissen, kabeljauwen, hondshaaien, tarbotten en roggen in een open bassin en binnen handbereik van de bezoeker zwemmen.  Het volstaat om even het water aan te raken of daar zijn de roggen die zich laten aaien als huisdieren.

20161019_163348

Voor zijn 25ste verjaardag heeft Nausicaa een nieuwe en heel kleurrijke expositie opgezet met gele kikkers, groene slangen, een groene gekko, kameleons…  “De Wereldoceaan” is het rijk van zowel de blauwe vinvis als van de bacteriën en duizenden soorten plankton. De wereldoceaan is ook een wonderlijke voedselbron die momenteel bedreigd wordt door de ontwikkeling van de exploitatie. De tropische lagune is een biologisch paradijs met koraalriffen en een uitzonderlijk mooie en weelderige fauna en flora. Vooral kinderen zijn hier niet weg te slaan want dit is ook de leefomgeving van de bontgekleurde anemoonvissen, de familie van Nemo en Dory!  In het haaienaquarium zien we met welke elegantie en kracht deze heersers van de zee door het water schieten.

p1120210

Momenteel leven in Nausicaa 140 exemplaren van 100 verschillende soorten, gaande van de zandtijgerhaai tot de luipaardhaai, de zebrahaai tot de grijze haai. Als je een bezoek aan Nausicaa plant is het goed even te kijken wanneer de haaien gevoederd worden want ook dat is voor kinderen ook best een leuke attractie.

p1120877

De Californische zeeleeuwen in het zeeleeuwenreservaat zwemmen in een glazen tunnel van een miljoen liter maar tonen zich ook als behendige acrobaten als de dresseur in de buurt is. Het strand van de pinguïns toont de rijke fauna en flora van Zuid-Afrika, het rijk van de Zwartvoetpinguïns die heen en weer waggelen of een frisse duik nemen in het bassin.

Evenementen

Er gebeurt altijd iets in Nausicaa: het voeren van de vissen in de lagune, animaties, een duik in het haaienbassin, verrassende ontmoetingen, themaweken,… Daarom is het goed bij het plannen van een bezoek even op de website te kijken om zo geen activiteiten te ontlopen.

Praktisch: Nausicaa is open het jaar rond, ook op kerstdag en nieuwjaar. De jaarlijkse sluiting is van 9 tot en met 27 januari. Info: www.nausicaa.nl

 

Met de kids naar de haaien

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.