Val Thorens is klaar voor de Grande Première!

Op 26 en 27 november opent Val Thorens het skiseizoen in een feestelijk decor en met een echt rood tapijt. De opening is een van de hoogtepunten van het seizoen en wordt ieder jaar bezocht wordt door meer dan 15 000 skiërs die op zoek zijn naar de eerste sneeuw. Het uitproberen van allerlei soorten skimateriaal, een maximum aantal pistes die geopend zijn en veel plezier, dat is de formule van de Grande Premiere!

funitel-de-thorens-c-cattin-ot-val-thorens-2

Spetterend openingsfeest
Het aftellen in Val Thorens is begonnen met minder dan 30 dagen te gaan tot de opening. Het skigebied van Val Thorens organiseert dit jaar een buitengewoon openingsevenement met gigantische clapperboards en rode tapijten om de opening van de skiliften te vieren. Meer dan 60 grote merken op het gebied van ski’s, snowboards, snowscoots en ski-toebehoren zullen in het bergdorp vertegenwoordigd zijn met gratis tests van het nieuwste materiaal gedurende het gehele weekend. Met behulp van advies van professionals kunnen de feestvierders het materiaal tevens in de praktijk uitproberen: alpineskiën, toerskiën, freeriding, all mountain…..een mooie manier om de winter in het teken van skiën te beginnen. Dit is ook DE gelegenheid om kennis te maken met de trends van 2017 op het gebied van skimateriaal en toebehoren. Voor ski is er keuze uit Rossignol, Dynastar, Zag, 4FRNT, Dynafit, Plum, Duret, DPS, Wed’Ze, Extrem, Icelantic, Melt, en anderen… Snowboarden kan met Amplid, Bataleon, Blacksmith, Borealis, Burton, DC Shoes, Drake, Dupraz, Easy Snowboards, Flow, Furlan, Gnu, Jones, Lib Tech, Nidecker, Nitro, Now, Rome, Rossignol, Roxy, Slash, Swoard, Yes, Technine,… Voor snowscooten zijn er 106, Association Française de Snowscoot, ASP Tools for Riding, Black Jack 21, Black Mountain, Eretic Snowscoot, Insane Toys, JYKK.. Toebehoren, helmen en  maskers zijn er van de merken Julbo, 686, Cairn, Electric, La Chaussette de France, Oakley, Ripair aile Wingjump, Smith Optics, Pieps …

VAL THORENS, FRANCE - DECEMBER 15: Andreas Matt of Austria takes 1st place during the FIS Freestyle Ski World Cup Men's and Women's Ski Cross on December 15, 2013 in Val Thorens, France. (Photo by Christophe Pallot/Agence Zoom)

Skiën en plezier!
In Val Thorens is uw beleving compleet met diverse speciaal ingerichte zones op de pistes.  Er is een carving zone om de grip van ski’s uit te proberen, een klimparcours voor toerskiërs, een mini snowpark en een big airbag voor freestylers, een trampoline voor snowscoots, en een FAT BIKE zone om de sensatie van mountainbiken in de sneeuw te beleven. De ski- en snowboard instructeurs van de UPCA zijn op de pistes om het materiaal te testen. Zij geven ook tips om de beste plekjes van het skigebied te ontdekken. Tijdens de Grand Premiere wordt alles uit de kast gehaald, met talrijke verrassingen, cadeautjes en bovendien een grootse show met een après-ski concert op zaterdag van 17 tot 18:30 uur met een bekende artiest van Virgin Radio wiens naam nog geheim wordt gehouden… De Grande Premiere wordt beslist  het grootste openingsevenement in de bergen zoals men nog nooit eerder heeft gezien, een moment van puur geluk na de afgelopen maanden waarin men niet heeft kunnen skiën.

ski-fun-c-cattin-ot-val-thorens-017

Foto’s: C. Cattin OT Val Thorens,  Christophe Pallot/Agence Zoom