Vier Valentijn in vijf Franse valentijnsteden

Met Valentijn in zicht, hebben geliefden wel zin om er een weekendje op uit te trekken.  Frankrijk heeft speciaal voor Valentijn vijf steden waar de romantiek hoogtij viert.

Parijs, hoofdstad van de liefde

Wat is er romantischer dan een weekendje Parijs? De stad trekt elk jaar verliefde koppeltjes aan die samen langs de Seine wandelen of de Eiffeltoren beklimmen, maar Parijs heeft nog zó veel meer te bieden. Ontdek in het nieuwe Grand Musée du Parfum bijvoorbeeld de geschiedenis van het parfum of ga naar de vijfde editie van “Mille et une orchidées” en bewonder de mooiste orchideeën in de grote serres van de botanische tuin. Cultuurliefhebbers moeten zeker “Tree of Codes” in het prachtige Palais Garnier gaan bekijken: een balletvoorstelling gebaseerd op een boek van Jonathan Safran Foer met muziek van Jamie XX.

Straatsburg Mon Amour
Met de vijfde editie van het festival “Strasbourg Mon Amour” probeert Straatsburg dit jaar opnieuw ieders hart te veroveren. Verschillende muzikale, artistieke en romantische evenementen staan van 10 tot 19 februari op het programma, zoals een slow party, klank- en lichtspelen, een concert van het filharmonisch orkest van Straatsburg en zwemmen bij maanlicht in het verwarmd buitenzwembad Wacken. Heel wat restaurants en hotels in de stad vieren mee en bieden voor de gelegenheid speciale kortingen aan.

Romantisch wandelen in Lyon
Voor een weekendje Lyon hoef je geen miljonair te zijn. In de stad kan je uren gezellig rondstruinen: in de sfeervolle renaissancewijk Saint-Jean, het eiland Ile Barbe in het midden van de Saône of in de rustgevende parken. Neem je geliefde mee naar Jardin du Rosaire in Parc des Hauteurs voor een prachtig uitzicht op de stad of naar Parc de la Tête d’Or, het grootste stadspark in Frankrijk. Of probeer samen een van de 230 “traboules”, verborgen doorgangen van de ene straat naar de andere, te vinden. Zin om toch luxueus te overnachten? Het idyllische 5- sterrenhotel Villa Florentine biedt een fantastisch uitzicht op Oud-Lyon!

Cannes, stapelgek op glamour
Cannes staat voor film, luxe, zonnig weer en meer dan 30 prachtige zandstranden. De beau monde flaneert er onder de palmbomen op la Croisette, een 3 km lange promenade langs de kust en een van de bekendste boulevards ter wereld. Alle glitter en glamour beu? De voetgangerswijk Suquet is een wirwar van middeleeuwse straatjes en de Lérins-eilanden verrassen met hun ongerepte natuur en bijzondere geschiedenis. Wie de authentieke, traditionele provençaalse keuken wil leren kennen, kan terecht bij La Sousta. Met lokale producten tovert dit restaurant aan democratische prijzen heerlijke gerechten op tafel.

Bordeaux, zeg het met wijn!
Even ontsnappen uit de dagelijkse sleur en genieten van elkaar onder het genot van een heerlijk glaasje wijn, daarvoor moet je in Bordeaux zijn! Verken het oude stadscentrum van Bordeaux op een uur tijd met het historisch treintje en ga in de buurt van Saint-Emilion, Margaux of Sauternes overnachten tussen de wijngaarden. Heb je bovendien altijd al willen weten of wijn een afrodisiacum is? Dan kan je samen met je partner op 14 februari om 19u naar het Cité du vin gaan om een gratis presentatie hierover bij te wonen.