Pairi Daiza viel bij de uitreiking van de Giant Panda Global Awards vier keer in de prijzen en dit voor de pandatweeling, de dierenarts, de verzorgers en de Pairi Daiza Foundation.

De organisatie ‘Giant Panda Global’ reikt jaarlijks awards uit voor de inspanningen die verzorgers en projecten doen voor de conservatie van deze bedreigde en iconische dieren. 330.000 liefhebbers en experten van reuzenpanda’s wereldwijd brachten hun stem uit in 15 categorieën.
De geboorte van de pandatweeling Bao Di en Bao Mei op 8 augustus werd bekroond met goud in de categorie ‘Pandageboorte van het jaar’. Ook goud in de categorie ‘Panda-dierenarts van het jaar’ was er voor Pairi Daiza-dierenarts Tim Bouts. Hij slaagde er in om op het juiste moment kunstmatige inseminatie toe te passen bij  Hao Hao. Dit is geen sinecure want een vrouwtjespanda is slechts één dag per jaar vruchtbaar. Om die vruchtbare dag te vinden werkt Pairi Daiza samen met de universiteit van Gent. Daarenboven was er ook onzekerheid over de zwangerschap van Hao Hao. Zekerheid kreeg het team toen de tweeling op 8 augustus geboren werd.

De pandaverzorgers van Pairi Daiza ontvingen de bronzen award in de categorie ‘Pandateam van het jaar’.

De Pairi Daiza Foundation’ die onder meer het onderzoek financiert van de Belgische wetenschapster Jella Wauters voor het ontwikkelen van een zwangerschapstest voor reuzenpanda’s, ontving brons in de categorie ‘Beste non-profitproject’.

http://pairidaiza.eu

 

 

 

Reuzenpanda’s Pairi Daiza bekroond met vier awards

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.