Tartes Françoise brengt zoet en hartig geluk op je bord

‘Geluk is er om te delen’ is de slogan van Tartes Françoise. En als dat geluk een stuk zomerse fruittaart, een zomerse quiche of een hartige taart is, dan is er maar één adres…

We hadden afspraak bij Tartes Françoise in Oudergem waar Fabrice Collignon, chef bij Tartes Françoise voor ons de nieuwste creaties bereidde. Al ooit een fijne courgettetaart of een fijne tomatentaart geproefd? En hoe denk je dat een quiche aubergine basilicum of een quiche tomaat of een zandtaartje met rode vruchten van Tartes Françoise smaakt? Pure verwennerij voor de smaakpapillen!

Chef François Collignon bereidt een fijne tomatentaart

De Brusselse taartenspecialist Tartes Françoise beschikt over 8 ateliers in Vlaanderen, 8 in Brussel en 6 in Wallonië. Bij Tartes Françoise zijn dit geen standaard winkels; de klanten komen meteen in het atelier terecht waar de taarten gemaakt worden. Zoete en hartige taarten met een feestelijk en gastronomisch karakter. Naast het klassieke assortiment is er ook steeds een gamma seizoensgebonden zoete en hartige taarten, meestal in individueel, klein en groot formaat. Nieuw in dit zomers gamma zijn de lichte, frisse en krokante taarten met zomergroenten die afkomstig zijn van de Naamse bioproducent G.R.O.W. De tomatentaart heeft een knapperige bodem van bladerdeeg met een tipje mosterd en verschillende soorten smaakvolle Belgische tomaten. De  courgettetaart heeft eveneens een knapperige bladerdeegbodem met witte kaas en fijne kruiden, fijne schijfjes groene en gele biocourgette en wordt afgewerkt met huisgemaakte pesto.  Voor liefhebbers van quiches bestaat het assortiment zomerquiches uit quiche met mozzarella en basilicum en quiche met aubergine en basilicum.

Courgettetaart ©Tartes Françoise
Tomatentaart ©Tartes Françoise

Het zoete gamma van Tartes Françoise omvat heerlijke zomertaarten met verse, sappige en smaakvolle stukken seizoensfruit zoals de kersentaart, de frambozentaart, de abrikozentaart, de zandtaart met rode vruchten en de citroenmeringue. Maar de zomer is uiteraard veel meer dan alleen maar fruit. Waan je in Zuid-Frankrijk met de tarte  tropézienne bestaande uit een briochedeeg met boterroom en vanille en gemaakt op basis van een recept uit Bormes-les-Mimosas aan de Côte d’Azur.
Bij een kleurrijke maaltijd hoort ook een frisse rosé. Tartes Françoise biedt de keuze uit Freesia, een biowijn 100% Cinsault van Le Mas d’Espanet uit de Cevennen, Mon p’tit Pithon, een biowijn van Grenache noir en Mourvèdre van de Côtes Catalanes en Pigoudet, een wijn uit de Provence.

Zandtaart met rode vruchten ©Tartes Françoise

Praktisch: Tartes Françoise heeft ateliers in Aalst, Antwerpen, Brasschaat, Brussel Zavel, Elsene, Gent, Gerpinnes, Jette, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Namen, Oudergem, Overijse, Ter Hulpen, Ukkel Vanderkindere, Ukkel Vivier d’Oie, Woluwe Georges Henri, Woluwe Stokkel, Waterloo en Waver.
Info: www.tartes.be