Het Fakkeltheater viert zijn 65e verjaardag met een tentoonstelling van 30 portretten van 30 bijzondere mensen die aan het theather verbonden zijn. De tentoonstelling is van maandag tot en met vrijdag te bezoeken in de Rode Zaal.

Een theater dat 65 jaar bestaat, het is geen sinecure om dat al die jaren ondanks de nodige ups en downs staande en draaiende te houden. Directeur Sam Verhoeven is dan ook oprecht blij en gelukkig met die verjaardag: ‘Omdat theater maken soms zo vluchtig kan zijn, omdat acteurs na hun laatste voorstelling de dag erna al beginnen aan de volgende voorstelling, heb ik het idee opgevat om iets tastbaarder te organiseren in dit feestjaar’.  En dus liet hij kunstschilder Jan Scheirs 30 prachtige portretten maken van 30 bijzondere mensen die allemaal -groot of klein- verbonden zijn aan het theater en aan het Fakkeltheater in het bijzonder. Deze portretten eren niet enkel de geportretteerden, maar iedereen die de afgelopen 65 jaar iets betekend heeft voor het Fakkeltheater.

Carry Goossens, Leah Thys, Johny Voners en Alice Toen

Coryfeeën
De 30 portretten zijn te bezichtigen in de grote traphal van de Rode Zaal van het Fakkeltheater. De geportretteerden mogen werkelijk coryfeeën van het theater genoemd worden. De tentoonstelling is uniek en behoeft geen uitleg omdat de 30 portretten bij de bezoeker heel wat herinneringen aan theatervoorstellingen zullen oproepen.  De geportretteerden zijn Alice Toen, Johny Voners, Leah Thys, Janine Bischops, Carry Goossens, Anne Mie Gils, Ivo Pauwels, Paula Sleyp, Gerd De Ley, Lut Tomsin, Herbert Flack, Jenny Tanghe, Sven De Ridder, Marilou Mermans, Luc Caals, Daisy Thys, Hans Peter Janssens, Camilia Blereau, Door Van Boeckel, Martin Michel, Marleen Merckx, Lucas Van den Eynde, An Nelissen en Ron Cornet.  Deze portretten worden vergezeld door de ware Fakkeltheater-pioniers: Walter Groener, Georges Ledez, Bob Stijnen, Tony De Quinze, Jan Verbist en Leo Leemans.

Walter Groener, Bob Stijnen en Georges Ledez

Rondleiding
Hoewel de portretten voor zichzelf spreken, is het ook fijn om de ‘petite histoire’ van de personages te weten te komen. Dit kan op 10 november want dan geven kunstenaar Jan Scheirs en directeur Sam Verhoeven om 15 uur een exclusieve begeleide toer. Zij geven dan tekst en uitleg bij de 30 portreten en de bezoekers ontvangen een souvenirbrochure en een glaasje bubbels. Tickets voor deze rondleiding kosten 10 euro – inclusief boekje en glaasje- en kunnen besteld worden via www.fakkeltheater.be

foto’s © Fakkeltheater

Fakkeltheater viert 65 jaar met portretten van pioniers

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.