9 eeuwen vakmanschap in de Grimbergen Giftpack

Dit voorjaar onthulde Grimbergen zijn innovatieve Abdijbrouwerij in de historische Abdij van Grimbergen met drie karakteristieke abdijbieren.  Met de feestperiode in zicht biedt de Abdijbrouwerij in samenwerking met Alken-Maes een geschenkpakket met deze drie smaken  en het iconisch 33cl Grimbergen glas, geprikkelde zintuigen inbegrepen.

Grimbergen wordt al sinds 1128 met passie gebrouwen. Het biermerk omvat een reeks bekroonde premium bieren van Belgische makelij. Het dankt zijn bijnaam  ‘Het Bier van de Feniks’ aan de Abdij van Grimbergen die na drie verwoestende branden telkens herrees uit de assen. De derde verwoestende brand tijdens de Franse Revolutie, legde het brouwproces volledig stil.  Met de komst van de unieke Abdijbrouwerij wordt er voor het eerst in 200 jaar weer gebrouwen op de plaats waar het 900 jaar geleden begon. Abdijbrouwer pater Karel Stautemas en meesterbrouwer Marc-Antoine Sochon hebben zich in de Abdijbrouwerij laten inspireren door nieuwe en oude brouwtechnieken om exclusieve bieren te brouwen.

Grimbergen Magnum Opus Brut Beer heeft verfijnde toetsen van sappige peer, zeste van sinaasappel en het zoete vanille-aroma, aangevuld met zachte, licht zoete hinten van mout.  De goudenmoutsoorten en de Nelson Sauvin hop maken van Magnum Opus een elegant bier met een echte sprankel. Als brut biersoort is deze optimaal om te proeven tijdens de feestdagen.

Grimbergen Ignis Quadruple heeft een heerlijk vurig aroma dankzij de mouten die op beukenhout gerookt zijn. De rokerige toetsen en het kruidige karakter van Grimbergen drdagen bij tot de krachtige smaak van dit brouwsel.

Grimbergen Astrum Pale Ale is vernoemd naar de befaamde sterrenwacht van de Abdij van Grimbergen.  De brouwers speurden de wereld af naar de allerbeste hop om hun brouwsels te doen schitteren. Dit leidde hun naar de Galaxy hop die geïmporteerd wordt uit Tasmanië en voor een frisse citrustoets zorgt. Grimbergen combineerde het met de allerbeste hop uit Vlaanderen om dit mooi uitgebalanceerde brouwsel te creëren.

Beschikbaar
Vanaf oktober zijn deze uitzonderlijke Grimbergen bieren in alle Belgische bierspeciaalzaken te koop in geschenkverpakking met een 33cl Grimbergen glas.  Het Fenikshof, de brasserie van de Abdij van Grimbergen biedt ook een food pairing menu waarbij de drie ambachtelijke biersoorten gecombineerd worden met gastronomische lekkernijen.

Info: www.grimbergen.com