Valentijnsdag valt dit jaar op een maandag en dus een ideale gelegenheid om er een romantisch weekendje van te maken. Waarom dan niet even uitwijken naar de Loirestreek, één van de mooiste regio’s van Frankrijk met de mooiste romantische bestemmingen.  Het is moeilijk kiezen tussen de vele mogelijkheden, maar we geven hier alvast enkele tips.

Lodge op palen
De naam Anjou doet wijnliefhebbers wellicht onmiddellijk denken aan de rosé d’Anjou. De regio is echter ook bekend om zijn tufstenen dorpen en de Romaanse kerken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.  In Grez-Neuville, een charmant dorpje in de buurt van de hoofdstad Angers, ligt ‘Côte Rivière & Spa’, een gastenverblijf van leisteen en hout met eigentijdse tinten en natuurlijk licht.  In deze lodge op palen staan welzijn en ontspanning centraal zodat je optimaal de batterijen  kan opladen.  Dankzij de grote ramen heb je vanuit je bed een adembenemend zicht op de rivier Mayenne en de regio. Sandrine en Benoit, de eigenaars van het domein zijn zeer attent om hun gasten een unieke verblijf te bezorgen. Op het programma staat een 45 minuten durende massage voor twee personen en  1 uur hamman of privésauna in de kamer.  Verder beschikt de B&B ook over een zwembad, een buiten jacuzzi die het jaar rond verwarmd is tot 37°. De gasten worden er ook gastronomisch verwend met een diner op basis van streekproducten zoals hapjes met foie gras, rillettes van gerookte eendenborst en crumble van gekarameliseerde eend met honing uit Anjou. Verder staat ook verse geitenkaas uit de streek, rustiek brood, groene salades, gebakjes ‘Anjou Bleu’ met chocolade-cointreau en een streekwijn geserveerd.
Côte Rivière & Spa biedt ook de mogelijkheid om een verblijf aan te bieden met een cadeaubon.
Info: http://cote-riviere.com

Koninklijke abdij van Fontevraud ©Christophe Martin

Koninklijk verblijven in de abdij van Fontevraud
Fontevraud-l’Abbaye ligt in het departement Maine-et-Loire en is beroemd om zijn Koninklijke Abdij, de dynastieke begraafplaats van de Plantagenets. Dit levendige dorp heeft een rijk erfgoed en prachtige historische monumenten, dankzij de activiteit van zijn handelaars en ambachtslui.  Valentijn vieren in Fontevraud  bestaat uit een overnachting in het 4*-hotel in de voormalige priorij, het hart van de Koninklijke Abdij die de grootste kloosterstad is uit de Middeleeuwen in Europa.  Een maaltijd in het sterrenrestaurant van Chef Thibaut Ruggeri en een bevoorrechte privérondleiding in de koninklijke abdij buiten de openingsuren maken het verblijf compleet.
Fontevraud biedt geschenkboxen met verschillende verblijfsformules Info: www.fontevraud.fr/coffret-cadeau-fontevraud

Een weekend lang Valentijnen in de Loirestreek

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.