Valentijn valt dit jaar op een maandag en dus krijgen geliefden een heel weekend om dit te vieren. Koksijde-Oostduinkerke zet zich alvast op de romantische kaart met de Chaussée d’Amour, een spectaculair liefdesvuurwerk en een Knuffelduik.

Vanaf 12 februari verandert de Zeelaan in Koksijde-Oostduinkerke in Chaussée d’Amour met rode lichtjes, een gigantische Cupido en muzikanten en artiesten die prachtige live acts brengen. In de winkels stellen kleurrijke modellen verschillende bodypaint-kunstwerken voor. Ook op het Theaterplein voor het gemeentehuis viert de liefde hoogtij want daar kruip je dicht tegen elkaar aan in de zweefmolen en de rupsmolen.
Het hoogtepunt van de dag is het spectaculaire en romantische liefdesvuurwerk dat je vanaf 18.30 uur op de stranden van Koksijde-Bad, Oostduinkerke-Bad en Sint-Idesbald kan bewondereen. Daarenboen wordt gelijktijdig in buurgemeenten De Panne en Nieuwpoort hetzelfde vuurwerk afgestoken zodat ‘love in the air’ volop van toepassing is.

Dineren en overnachten
Tijdens het Valentijnweekend serveren heel wat restaurants een hartstochtelijk Valentijnsmenu. En ook de logeeradressen pakken uit met liefdevolle arrangementen. Koksijde-Oostduinkerke bechikt trouwens over heel wat kleinschalige, idyllische hotels en B&B’s. Zij leggen tortelduifjes zalig in de watten zodat zij nog meer kunnen genieten van de qualitytime met hun geliefde.

Nog meer romantiek
Een Valentijnsweekend aan zee staat gelijk aan samen uitwaaien op het strand. In Koksijde-Oostduinkerke zijn verschillende fiets- en wandelroutes die zowel naar het bruisende centrum als naar de ongerepte duinen leiden. Onderweg ontdek je de mooiste erfgoedparels en natuurgebieden.

Knuffelduik

Jaarlijks heeft in Koksijde-Oostduinkerke rond Valentijn de Knuffelduik plaats. Door corona is deze traditie dit jaar verplaatst naar zaterdag 9 april 2022. Dan duiken de ijsberen de Noordzee in en zamelen ze geld in voor de vzw Kiekafobee die aan kinderkankerpatiëntjes een onbezorgde vakantie aan zee bezorgt.

Beleef een perfecte Valentijn in Koksijde-Oostduinkerke

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.