Waterpark Rulantica is het waterparadijs van Europa-Park en een perfecte aanvulling van het attractiepark.  27 waterglijbanen en andere waterattracties in 12 themazones met een Scandinavisch decor garanderen waterpret voor de ganse familie.  Een absolute aanrader om een dag extra te blijven en van deze unieke waterpret te genieten.

Rulantica Saga
Net zoals in Europa-Park is ook Rulantica opgebouwd volgens een thema. Speciaal voor Rulantica is een verhaal ontwikkeld dat geïnspireerd is op de Noorse mythologie. Centraal staat het eiland Rulantica met de bron van de eeuwige jeugd. In het verleden wilde iedereen dit verdwenen eiland en de bron vinden.  Een van de bekendste expedities is van de Zweedse kapitein Tord Johansen die in 1557 met zijn schip ‘Tre Kronor’ op zoek ging naar het eiland.
In de 20e eeuw vond de diepzee-expert Ander Svensson het skelet van een nog onbekend slangachtig wezen. Men vermoedt dat dit het skelet is van Svalgur, de machtige zeeslang die door Ondin gezonden was om Rulantica te bewaken.  Dit skelet is momenteel te bewonderen in de lobby van “Krønasår“, het nieuwste Europa-Park themahotel dat is ingericht als natuurhistorisch museum.  Dit museum herbergt een grote permanente tentoonstelling over Rulantica in de vorm van het nieuwe waterpark.

het 4* superior hotel Krønasår is een nagebouwd natuurkundemuseum ©Europa-Park

Adrenaline en rust
Met 27 glijbanen, een golfslagbad, en wilde rivier, een lazy river en tal van andere waterattracties is er in Rulantica best voor elk wat wils. Beginners kunnen terecht in de rustige buizen zoals de Slalomrok of een wedstrijdje om ter snelst beneden door de mond van de bergtrol in Trølldal.

Dugdrop ©Europa-Park


Wie eerder op zoek is naar een adrenalinekick moet de vrije val door Ragnakor, de zeeslang, eens proberen in Dugdrop en Vildfål.  Voor deze attracties sta je in een glazen cabine met gekruiste armen tegen het lichaam aan. Na een countdown klapt het luik onder je voeten weg en beland je razendsnel in het diepe. Beide glijbanen hebben een hoogte van 20 meter en een lengte van 121 m.

de Vinter Rytt ©Europa-Park

De Vinter Rytt brengt je adrenaline naar het kookpunt. In een band met max. vier personen begin je aan een rustige rit.  Maar dan is het een kwestie van goed vasthouden want de Vinter Rytt gaat plots steil naar beneden en spuit de avonturiers direct in een halfpipe tegen de steile wand omhoog. Dit is genieten voor fans van airtime!
In Snorri’s Saga neem je plaats in comfortabele band en laat je je meevoeren door de lazy river. Door de rustige stroming vaar je door heel Rulantica. Via prachtige projecties ontmoet je de zeemeermensen en ga je door een kleurrijke onderwatergrot, langs de stad op stelten en het schipswrak. Het is de meest comfortabele manier om de nieuwe Waterwereld te ontdekken.

Skog Lagune ©Europa-Park

Wie behoefte heeft aan rust en ontspanning kan terecht in Skog Lagune met zijn prachtige dennenbomen omgeven door grote rotspartijen. In het gemoedelijke bad met bubbelbedden is het puur relaxen. Aan de Skogbar kan je midden in het water genieten van een verfrissend drankje.
In het exclusieve relax- en saunagebied Hyggedal kan je perfect tot rust komen.  Drie sauna’s, een buitenterras en een gevarieerd gastronomisch aanbod bieden ontspanning en rust.

Tip: Lees ook :  Europa-Park, het leukste park van Europa  

Praktisch: info en tickets:  https://www.europapark.de/nl/rulantica

 

Rulantica, het waterparadijs van Europa-Park

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.