Europa-Park, het leukste park van Europa

Europa-Park? Nog nooit van gehoord? Dan moet je dit beslist bovenaan je bucketlist plaatsen.  Het park werd al 7 keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld.  In het park zijn 15 Europese landen tot in het detail nagebouwd. Daarnaast zijn er ook drie fantasie themagebieden. Verdeeld over deze 18 themagebieden bevinden zich meer dan 100 adembenemende attracties en kan je genieten van 23 uur geweldige show.  Met ook unieke restaurants en het waterparadijs Rulantica is dit te veel om op één dag te bezoeken.  En dus bleven we overnachtten in een huifkar, een extra attractie voor de kids.

Beleef Europa
Europa-Park is gelegen in Rust in het Duitse Zwarte Woud.  Na een autorit van zes uur konden we genieten van het avontuurlijk aanbod van Duitslands grootste pretpark.  Het park is opgebouwd rond 15 Europese landen met voor elk bijpassende attracties voor jong en oud, shows, restaurants en winkels. Tijdens een parkwandeling kom je langs de verschillende themagebieden met elk hun eigen typische sfeer zoals o.a. een Duitse Biergarten, het Shakespeare theater Globe, een Nederlands poffertjeskraam, de ‘Vliegende Hollander’ en ‘Piraten in Batavia’, de Griekse waterachtbaan ‘Posseidon’, de Russische hogesnelheidsachtbaan ‘Euro-Mir’ en de Oostenrijkse ‘Tiroolse Wildwaterbaan’.
Als er één attractie is die je zeker niet mag missen dan is dat het Voletarium waar je met een gondel boven Europese steden en streken vliegt. De combinatie van beeld, geluid, geur en beweging gaf ons alvast een sensationele ervaring.
Europa-Park lanceerde als eerste park ook de mogelijkheid om achtbanen te rijden met een VR-bril.   Het aanbod van virtuele avonturen telt dit seizoen zes stuks en kan in de achtbaan Alpenexpress en in het VR-experience-centrum YULLBE

De Griekse waterachtbaan Posseidon ©Europa-Park

 

Piraten in Batavia ©Europa-Park

 

Met het Voletarium vlieg je boven Europa ©Europa-Park

 

Met een VR-bril in de Alpenexpress ©Europa-Park

Fantasie thema’s
Avonturenland is een oase van rust, ver weg van de drukke achtbanen. Het is er heerlijk genieten van het panorama over het grote meer in Oostenrijk.  Hier kan je ook proeven van exotische lekkernijen in het idyllische restaurant Spices.
Het ‘Koninkrijk van de Minimoys’ is gebaseerd op de filmsuccestrilogie ‘Arthur en de Minimoys’ van regisseur Luc Besson. In deze vredige en geheime wereld van de miniatuurmensjes zorgen de ARTHUR-achtbaan, het Wortelpaleis en de Poppy Towers voor sensatie.  In Grimms Sprookjesbos bezoek je Vrouw Holle, bewonder je Rapunzels vlecht en kan je het kasteel van Doornroosje bezichtigen.

Wachttijden
Europa-Park trekt jaarlijks 5 miljoen bezoekers. Met zijn 95 ha is er een goede spreiding van de attracties maar toch zijn er echte publiektrekkers waar je moet aanschuiven. Geen paniek. Met de Europa-Park & Rulantica-app kan je de wachttijden bekijken zodat je steeds de attractie met de minste wachttijd kan kiezen.  Met de VirtualLine kan je virtueel aanschuiven of verder het park verkennen. De wachttijden worden daarenboven aangenaam gemaakt door animaties onderweg. Door je tickets in te scannen, kan je gratis een fastpass boeken voor bepaalde attracties.  Let er wel op dat je slechts voor één attractie tegelijk kan boeken.

23 uur entertainment
Dagelijks verzorgen internationale artiesten, dansers, muzikanten en zangers meer dan 20 verschillende shows, goed voor 23 uur live optredens van het hoogste niveau. En ook dit jaar zijn er weer nieuwigheden. De dagelijks ‘Ed’s Adventure Parade’ kreeg drie nieuwe wagens waaronder een piratenfort. In de Spaanse Arena is er adembenemende paardenacrobatiek te beleven tijdens ‘De terugkeer van de Sultan’. De roaring twenties komen tot leven in het barokke Europa-Park Teatro.  En ook in de kleinere theaters zijn er weer nieuwe shows.

De terugkeer van de Sultan ©Europa-Park

Een culinaire reis
Van al die belevenissen krijg je natuurlijk honger. In Europa-Park is dat geen probleem want er zijn 45 gethematiseerde restaurants en bars.  Je kan er lekker, kwalitatief goed en tegen een betaalbaar tarief eten. In zowat elk themagebied kan je de culinaire veelzijdigheid van dat land proeven., van Griekse specialiteiten in Taverna Mykonos over heerlijke pizza’s in Pizzeria Venezia tot authentieke gerechten in het Oostenrijkse Seehaus.  Er is ook een uitgebreid assortiment veganistische, vegetarische en glutenvrije gerechten.  Een must om te bezoeken is restaurant Foodloop, het eerste loopingrestaurant ter wereld.  Je bestelt het eten en drinken via een touchscreen en het bestelde arriveert op je tafel via een achtbaan.  De kids vonden dit keitof!

Foodloop, het eerste looping restaurant ter wereld ©Europa-Park

Overnachten
Om ten volle te genieten van de vele attracties in Europa-Park trek je best een paar dagen uit.  Je  kan er heel avontuurlijk overnachten in Camp Resort.  Hier kan je in een blokhut, een ingerichte tipitent of een huifkar slapen. Daarnaast kan je ook met de caravan of mobilhome terecht op de camping.  Rond de gezellige vijver vind je ’s avonds plaats om veilig te barbecueën of rond het vuur bij te kletsen.  Hou je van meer luxe dan kan je ook overnachten in één van de zes 4-sterrenhotels aan de rand van het park. Wij kozen voor een huifkar en dat was best leuk.

Overnachten in een huifkar ©Europa-Park

Tip: Lees ook : Rulantica, het waterparadijs van Europa-Park 

Praktisch: Info en tickets http://europapark.de