Erik Goossens vervangt Walter Damen in Assisen IV

Walter Damen zal dan toch niet te zien zijn in de voorstelling Assisen IV – De Sterrenmoord die vanaf 17 juni te zien is in Theater Elckerlyc in Antwerpen. De procureursrol zal ingenomen worden door Erik Goossens waardoor het ten huize Ilegems-Goossens nu dubbel repeteren is.

‘Ondanks het feit dat James Cooke naar mijn aanvoelen de vraag op het juiste moment stelde, heb ik toch moeten vaststellen dat dit niet combineerbaar is met mijn werk als advocaat. Ik ben op mijn limieten gestuit qua werk en wat ik er kan bijnemen’ zegt meester Walter Damen.  Producenten James Cooke en Bob Jennes van Uitgezonderd  hebben alle begrip voor die beslissing: ‘Je voelde dat het zware repetitieschema steeds moeilijker haalbaar was voor Walter. Hij is een op en top professionel in alles wat hij doet en wou ook deze rol volledig naar zijn eigen stijl kneden. We hebben alleszins veel bijgeleerd van hem tijdens de repetities over hoe het er in een echte assisenzaak aan toe gaat. Ook het script is nu tot in de puntjes uitgewerkt door hem. Zo blijft hij voor altijd een onderdeel van deze productie’ vertelt James.

Een uitdaging
Een waardige vervanger vinden voor de rol van Procureur is geen sinecure. En toen dacht James aan Erik Goossens.  Hij was onmiddellijk bereid om in de bres te springen. Voor Erik is het een van de grootste uitdagingen om zich in zo’n korte tijd in te leven in deze rol. ‘Ik stond elke morgen al om 5 u op, en nu zal dat dus zijn om mijn tekst te leren. Ik heb ook met Walter gesproken en hij heeft mij enkele tips gegeven. En het gaat zo fijn zijn om op scène het verbale gevecht met mijn vrouw aan te gaan en te strijden voor elke stem van het publiek. I’ll see you in court…’, lacht Erik nog. Het wordt alvast uitkijken.

Een sterrenmoord
In Assisen IV – De Sterrenmoord wordt Hubert Van Parijs, een invloedrijk culinair journalist, dood aangetroffen in zijn huis. Aanvankelijk denkt men dat het een natuurlijke dood is, maar sectie wijst naar vergiftiging. Het onderzoek leidt naar chef Lucien Valcke van het sterrenrestaurant Chez Lulu.  Kort voor zijn dood plaatste Hubert een recensie in de krant waarin hij het restaurant een magere zes toebedeelde en het betitelde als ‘ster-onwaardig’. Dit krantenartikel kan nefast zijn voor de chef en zijn restaurant. En misschien is dit ook wel het motief van de moord?
Volgens het concept van Assisen zal het publiek ook deze keer weer optreden als volksjury en beslissen over schuld of onschuld. Het wordt alvast een meeslepende theateravond.

Praktisch:  Voorstellingen van Assisen IV – De Sterrenmoord’ gaat vanaf 17 juni in Theater Elckerlyc. Tickets en info uitgezonderd.be