Costa Brava laat genieten van de kust en de bergen

In het unieke kader van Inside Dalí in de Lichtkerk in Gent stelden vertegenwoordigers van Costa Brava en de Pyreneeën van Girona hun thema ‘Live Twice’ voor.  Door zowel de nabijheid van de kust als van de bergen kan je in deze regio immers dubbel genieten.  De ruige wilde kusten van de Costa Brava en de ongewone rotsformaties waren een inspiratiebron voor de surrealistische kunstenaar Salvador Dalí. En ook de gastronomie speelt in op deze unieke ligging

De Costa Brava is ontegensprekelijk de mooiste kust van Spanje.  Rustige brede zandstranden zijn er zeldzaam. In de plaats daarvan een woeste en wilde kust met rotsformaties die uitlopen in zee. Net deze uitlopers van de Pyreneeën geven de 200 km lange kust een uniek karakter met ongerepte stranden,  kleine baaien, charmante dorpen en indrukwekkende bergen.  Door dit unieke landschap biedt de gastronomie ook het beste van twee werelden: de zee en de bergen.  En hoe die lokale lekkernijen smaken, konden we alvast proeven dankzij Alba van Abricoc.  Met daarbij een heerlijke wijn van DO Empordà was het ook gastronomisch dubbel genieten.

©abricoc

2022 ‘Live Twice’
Dit jaar zet de Costa Brava in op de bijzondere troeven van de regio die zowel de nabijheid van de kust als van de Pyreneeën met zich meebrengt. Dubbele troeven is dubbel genieten. En dat vertelden ook de vertegenwoordigers.


Lina Godoy van de stad Figueres  verduidelijkte dat Figueres fier is op het Dalí Theather-Museum maar dat er in de stad ook nog andere musea en bezienswaardigheden zijn.  Zo is er het Castell de Sant Ferran, het grootste militair fort van Europa, dat in de 17e eeuw gebouwd werd als verdediging tegen de aanvallen van de Fransen. En uiteraard is Figueres ook een bloeiende handelsstad met talrijke winkels en restaurants.

Imma Parada is hoofd van de communicatiedienst van de Fundació Gala-Salvador Dalí die in binnen- en buitenland promotie voert. Zij presenteerde ondermeer de ‘Dalíniaanse driehoek’.  Deze route brengt je naar het Dalí Theater-Museum in Figueres en leidt verder naar het Gala en Dalí’s huis in Portlligat (Cadaqués) om te eindigen bij het Castillo Gala Dalí in Púbol dat bij het grote publiek minder gekend is. Deze drie plaatsen zijn toegankelijk voor het publiek en geven een uniek beeld van het leven en werk van de kunstenaar.

Anna Riera stelde de troeven voor van Lloret de Mar. Deze populairste bestemming aan de Costa Brava is de jaarlijkse vakantiebestemming van meer dan 50.000 Belgen. Lloret de Mar biedt voor elk wat wils: voor zonnekloppers, waterratten en genieters van unieke landschappen. En ook de foodies kunnen hun hartje ophalen dankzij de lokale en internationale keuken die inzet op gezonde en duurzame voeding.

Hotels
De Costa Brava en de Pyreneeën van Girona bieden logeermogelijkheden voor elk type toerist.  Wie ook op hotel extra wil genieten, heeft een ruime keuze. Wij kregen alvast enkele ideeën van hotels waar een verblijf vlug zou wennen…   

Xavier Dausà, sales director van Hotel Casa Anamaria & Hotel Alàbriga stelde beide hotels voor.
Casa Anamaria is een boetiek Ecohotel gelegen op het platteland en omgeven door natuur en bossen.  
Alàbriga is een luxueus hotel met exclusieve service, gelegen aan de populaire S’Agaro baai. 

Cristina Noguer Ventura, sales director van Hotel Camiral at PGA Catalunya Golf & Wellness liet beelden zien van het prachtige 5*-hotel dat 138 kamers telt en geldt als één van de mooiste golf estates van Europa. 

Alba Jordà, sales director van Park Hotel San Jorge – Escampa Hotels toonde de vele mogelijkheden van het 4* superieur hotel dat het ganse jaar open is en naast golf ook tal van mogelijkheden biedt voor sport, cultuur en ontspanning. 

Miriam Homs, commercial manager van Sallés Hotels presenteerde de keten van een 10-tal 4* en 5*-hotels die zich situeren op de beste plaatsen van de Costa Brava, Barcelona, Malaga, Ciudad Real en Mallorca. 

Info: www.costabrava.org

coverfoto: ©costabrava.org