Schitterende première van ‘Josephine B -een leven in revue’

Met ‘Josephine B – een leven in revue’ ging donderdag 6 oktober de allerlaatste productie van Judas TheaterProducties in première.  Het aanwezige publiek was laaiend enthousiast en de ticketverkoop loopt momenteel zo goed dat producent Sam Verhoeven al meteen twee extra voorstellingen op 22 en 29 oktober inlast.

Stijlvol stoppen

Met een staande ovatie betuigde het aanwezige publiek zijn appreciatie voor het hele team en de cast van ‘Josephine B. -een leven in revue’ met Sandrine in een gouden hoofdrol als Josephine Baker. En meteen bleek ook dat stoppen op het hoogtepunt inderdaad mogelijk is. Regisseur Martin Michel, de auteurs Frank Van Laecke en Allard Blom en componist Sam Verhoeven blikken met trots terug op de prestatie van deze cast met Sandrine in de hoofdrol. 

Josephine B. vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester Josephine Baker.  Wie kent immers de dans in het pikante bananenrokje niet die in Parijs leidde tot dé grote doorbraak van deze Amerikaanse.  Daarna gaat het pijlsnel omhoog met de carrière van Josephine.  Begin de jaren 20  maakt ze haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ ge worden.  Ze windt niet alleen het publiek  om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen.  Als spionne sluit ze aan bij het Franse Verzet.  Evenzeer gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie.  Josephine Baker blijkt veel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren.  Een eigen revue is dan ook de beste eer die je haar kan bewijzen.  Met een schitterende vertolking door Sandrine is de hele voorstelling een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue die het turbulente leven van Josephine Baker typeert.

Praktisch:  Voorstellingen van Josephine B. – een leven in revue gaan door in de Rode Zaal van het Fakkeltheater aan de Hoogstraat 12 te Antwerpen en dit op 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 28, 29 oktober en op 3, 4, 5 november om 20 uur.  Op 9, 16, 23 en 30 oktober en op 6 november om 15 uur.  Tussen 7 november en 8 december trekt ‘Josephine B.’ op tournee langs enkele culturele centra in Vlaanderen. Tickets en info: www.judas.be

Foto’s: Luc Monsaert