Succesvolle start voor nieuw productiehuis Backstage Producties

Met ‘Het Spook van de Operette’ ging zondag 9 oktober de eerste creatie van Backstage Producties in première.  Dit gloednieuw productiehuis van James Cooke, Dirk Van Vooren, Bob Jennes en Nico Warrinnier kreeg met deze eerste voorstelling meteen het vertrouwen van het publiek dat de cast op een staande ovatie beloonde.

Erfeniskwesties zijn altijd voer voor discussies en dat is ook zo in ‘Het Spook van de Operette’. Wanneer twee neven  (Luc Caals en Dirk Van Vooren) door de notaris (Dirk Lavrysen) worden samengebracht in het oude vervallen operettetheater van hun overleden groottante, krijgen ze het nieuws te horen dat zij de nieuwe eigenaars worden. Maar meteen rijzen ook problemen want beide neven hebben een andere bestemming van het theater voor ogen.  Er is nog een derde neef (Hugo Sigal) waarvan niemand weet waar hij woont.  Gooi daarbij nog een lastige tante (Martine de Jager), een simpele schatter (Celien Hermans), een vreemde toneelmeester (Bert Cosemans) en een ruwe aannemer (Maarten Bosmans) en je hebt meteen alle ingrediënten voor een klucht vol chaos, persoonsverwisselingen, romantiek en geestige hilariteit.

Regisseur Manu Jacobs en de cast met Luc Caals, Dirk Van Vooren, Hugo Sigal, Celien Hermans, Dirk Lavrysen, Martine de Jager, Maarten Bosmans en Bert Cosemans zorgden voor een spetterend zorgeloze komedie waar de lachsalvo’s elkaar in snel tempo opvolgden. Producent James Cooke genoot zichtbaar van deze mijlpaal voor het nieuwe productiehuis:  ‘Eindelijk mogen we het publiek laten zien wat we ambiëren bij Backstage Producties: het brengen van heerlijke voorstellingen waarbij het publiek erop mag rekenen dat we telkens voor die extra mile gaan. Kwaliteit op het podium, verrassende en gevarieerde titels, een gastvrije omkadering en vooral, de garantie op een zorgeloze tijd in het theater. Het is fantastisch om met het hele team hiervan vandaag de aftrap te geven’

Praktisch: ‘Het Spook van de Operette’ is nog tot en met 30 oktober te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Tickets en info: Klik Hier

Foto’s Steven Hendrix