Vanaf 3 augustus tot en met 2 september gaat aan de basiliek van Scherpenheuvel een groots musicalspektakel rond Pater Damiaan.  Organisator Historalia wil daarmee ode brengen aan ‘De Grootste Belg’.

Het grootse musicalspektakel ‘Damiaan’ van productiehuis Historalia vertelt op prachtige wijze het fascinerende verhaal van ‘Grootste Belg’ Jozef De Veuster, beter bekend als Pater Damiaan.  Dit meeslepende verhaal gaat door aan de basiliek van Scherpenheuvel, de magische plek waar hij in 1863 afscheid nam van zijn moeder voor hij vertrok naar Hawaï.  Jarenlang trok Pater Damiaan door de bergen van de Hawaïaanse eilanden. Daar ontmoette hij het gezin van weduwe Kaia en het jonge koppel Lani en Noé, die plots geconfronteerd werden met de vreselijke ziekte lepra. Om dit dodelijk virus de baas te kunnen, besloot de overheid de besmette personen te isoleren op het eiland Molokai. Damiaan zag hoe het gezin van Kaia daardoor brutaal uit elkaar wordt gerukt. Als de vraag naar vrijwilligers komt om de zieken in Molokai bij te staan, is Pater Damiaan de eerste om te gaan. In een omgeving van dood en verderf, slaagt hij erin om iets unieks op te bouwen.

De cast
Met ‘Damiaan’ is Historalia niet aan zijn proefstuk toe.  Het productiehuis van oprichter en drijvende kracht prins Simon de Merode heeft reeds een flinke reputatie opgebouwd met grote musicalspektakels rond historische figuren en gebeurtenissen zoals ‘Marie-Antoinette’, ‘Albert I’, ‘Rubens’ en ‘1830’.
Het fascinerend verhaal over Pater Damiaan wordt gebracht door een indrukwekkende cast van 185 mensen.  Pieter Jan De Paepe, bekend van o.a. zijn rol als Xander in ‘Thuis’ kruipt in de huid van Pater Damiaan.  De 11-jarige Siebe Pulinx kreeg de rol van de jonge ‘Jefke’ De Veuster. Hij stond reeds op de planken als kleine Tuur in de spektakelmusical 40-45, maakt deel uit van het showkoor SPOTZ-ON van Studio 100 en speelde mee in Kerstmagie, ‘Priscilla, Queen of the Dessert en maakt sinds  maart deel uit van de kindercast van ‘Red Star Line’.  De hoofdcast bestaat verder nog uit Nordin De Moor (Mano), Wim van den Driessche (Bisschop), Maja Van Honsté (gids),  Janis Van Dorsselaer (Kaja), Kato Haes (Lani), Steven Colombeen (eerste minister) en Tim Saey (John Glenstone, pater Albert).

Praktisch: ‘Damiaan’ is een hartverwarmende creatie met prachhtige songs en een vleugje humor gaat vanaf 3 augustus tot en met 2 september aan de basiliek van Scherpenheuvel. 

Tickets en info: www.historalia.be/damiaan

Historalia brengt ‘Damiaan’ aan basiliek van Scherpenheuvel

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.