Festivaria brengt ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ naar het Donkmeer

Vanaf 23 augustus tot en met 7 september gaat op het Donkmeer in Berlare de musical ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’.  Voor dit aangrijpende muzikale drama gebaseerd op de roman van Victor Hugo werd een topcast geselecteerd die daarenboven de liedjes uit de Disneyfilm ook live zingen.

De Klokkenluider van de Notre Dame voert ons naar Parijs in het jaar 1482 waar de gebochelde Quasimodo al zijn hele leven in de kathedraal woont.  Als baby werd hij te vondeling gelegd en sindsdien heeft de kerk zich over hem ontfermd.  Na 20 jaar opgesloten te zijn in de klokkentoren van de kathedraal verlaat Quasimodo stiekem die plaats voor het Dwazenfeest. Wat een feest zou moeten zijn, ontaardt in een dramatisch muzikaal verhaal over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie.  Vindt Quasimodo eidelijk het geluk bij de bloedmooie zigeunerin Esmeralda of moet hij de duimen leggen voor de aartsdiaken Frollo?  En is de klokkenluider voortaan gedoemd tot een kluizenaarsbestaan?

Dit wondermooie verhaal van Victor Hugo werd in 1996 door Disney verwerkt tot een succesvolle animatiefilm.  In 2014 ging op Broadway de musicalversie met de prachtige liedjes uit de Disney-film in première.  Dit aangrijpend muzikaal drama wordt vanaf 23 augustus voor het eerst in Vlaanderen live op scène gebracht door Festivaria.

Topcast
Regisseur Bruno Van Heystraeten stelde voor dit schitterend openluchtspektakel een creatief team samen met Ingrid Coppieters als choreografe, Geert Baetens als muzikale leider, Marnik Baert als decorontwerper en Elvira Van Bavinckhove als kostuumontwerpster.  Voor de hoofdcast viel de keuze op Vlaams toptalent met als ijzersterk trio Nordin De Moor  (Frollo), Idalie Samad (Esmeralda) en Ruben Van Keer (Quasimodo).  Van Heystraeten selecteerde ook drie talentvolle musical-raspaarden als Hilde Van Wesepoel (waterspuwer), Leendert De Vis (Phoebus de Martin) en Pieter Casteleyn (Clopin Trouillefou). 

Praktisch: De Klokkenluider van de Notre Dame gaat van 23 augustus tot 7 september door op het Donkmeer in Berlare.

Tickets en info: www.festivaria.eu