‘Rock ‘n’ Roll Godverdomme’ toont uniek beeld van Arno

Op 17 september ging in Cinema Palace in Brussel de première van ‘Arno: Rock ‘n’ Rolle Godvrdomme’.  In deze film over het leven van Arno Hintjes geeft regisseur Kristof ‘dj 4T4’ Michiels een diepgaande en oprechte blik op het leven van Arno.

Kristof ‘dj 4T4’Michiels, voormalig lid van ’t Hof van Commerce,  wilde met de film vooral geen documentaire over Arno maken:  ‘Als je over Arno iets wil weten dan raadpleeg je gewoon Google. Daarvoor heb je geen film nodig.  Ik wilde een beeld van Arno brengen en daarbij vooral inzoomen op de man achter de muziek’, verduidelijkt de regisseur.  Uit het filmmateriaal dat hij van familie, vrienden,  tv-zenders uit binnen- en buitenland,…ontving, mixte hij als een dj nooit getoonde beelden van Arno’s concerten met videoclips, persoonlijke interviews en intieme momenten achter de schermen. De film is een flitsende niet-chronologische beeldcollage die zowel Arno’s flamboyante optredens belicht als de kwetsbaarheid van de artiest die met zijn unieke stijl en ruwe, authentieke stem generaties wist te raken.   Michiels toont  Arno als performer in z’n puurste vorm, ongefilterd in zijn biotoop. 

Een intiem portret
Arno: Rock ‘n Roll Godverdomme’ is een ode aan de unieke artistieke geest van Arno die toont hoe hij echt was: zijn humor, sociaal engagement, surrealisme en puurheid en bovenal zijn kenmerkende zangstijl.  Arno is een figuur die door de jaren heen zowel in het Frans als in het Nederlands het publiek wist te raken.  In de documentaire wordt duidelijk hoe Arno’s muziek altijd verweven is geweest met zijn persoonlijke leven en zijn perceptie van de wereld. Zijn teksten zijn vaak doordrenkt met maatschappijkritiek, maar ook met een diepe, soms rauwe, menselijkheid.  Door middel van interviews, archiefbeelden en concertregistraties krijgen we niet alleen een beeld van de artiest, maar ook van de man achter de muziek. Zijn humor en tederheid zijn net zo belangrijk voor zijn identiteit als zijn rebelsheid en rauwe energie.  ‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’ is niet enkel een film voor fans van ‘le plus beau’, maar een viering van de artiest die compromisloos zijn eigen pad volgde en wiens muziek de ziel van België heeft gekleurd.

Praktisch: ‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’ wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is vanaf 18 september 2024 in de Belgische bioscoopzalen te zien.