Europa-Park heropent met talloze nieuwigheden

Op 5 april opent Europa-Park in Rust zijn poorten voor een nieuw seizoen. Duitslands grootste attractiepark heeft ook voor het 39e seizoen weer flink geïnvesteerd in nieuwe attracties, shows en evenementen.  Maar bovendien kijkt iedereen uit naar  de nieuwste indoor-attractie ‘Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys’.

Het beste park
Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland en één van de drie drukst bezochte parken van Europa. Het park ontleent zijn naam aan het feit dat er 13 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd zijn. De 13 landen herbergen in totaal meer dan 100 attrakties en tal van typische restaurantjes en winkeltjes. Achtbaanliefhebbers kunnen kiezen uit elf spectaculaire achtbanen. Bezoekers die het rustiger willen, hebben keuze uit  minder sensationele attrakties en zes uur shows.  Kinderen kunnen terecht in een  themagebied in Vikingstijl, een avonturenland, een waterspeeltuin en een elfenland. Voor een bezoek aan Europa-Park trek je best twee dagen uit. Logis is geen probleem want naast de  vijf themahotels zijn er ook nog ingerichte tipihuttten, huifkarren, blokhutten en een camping.  Als hotelgast heb je eerder toegang tot het park, kun je gratis parkeren, en ook gratis gebruik maken van Wifi, sauna en zwembaden. En aan het ontbijtbuffet ontmoet je steevast één van de parkfiguren.

tn_P1500941 tn_IMG_0129

13 Eu-landen
In Europa-Park sta je niet enkel versteld van de supersnelle achtbanen die door de lucht zoeven maar evenzeer van de wijze waarop de Europese landen zijn nagebouwd.   Als je langs de hoofdingang het park binnenkomt,  ben je meteen in thema Duitsland waar kinderen kunnen  genieten van de attrakties op de Altdeutschen Jahrmarkt. In station Alexanderplatz kan je de parktrein nemen naar Spanje om een spektakulaire stuntshow met zwaardgevechten  te bekijken of te proeven van typische Spaanse gerechten.  Een halte verder ligt Griekenland met de thrill seekers, de  waterachtbaan Poseidon en de darkride door de onderwaterwereld Atlantis. In het Engelse themagebied staat het standbeeld van koningin Victoria en het Globe Theatre. Je kan een ritje maken op de meer dan honderd jaar oude “British Carousel” met antieke handgesneden paarden. Voor een snelle rit neem je de  “Silverstone-Piste”. In het “Quartier Français” bevindt zich de “Silver Star”, Europa’s hoogste achtbaan en de  de achtbaan “Eurosat”. Thema Nederland nodigt uit voor een boottocht in ‘Piraten in Batavia’ of een rondje draaien in de koffiekopjes. Voor de jongsten is er de “Roten Baron” de “Mini-Scooter” en “Peter Pan”. In het schilderachtige IJslandse vissersdorpje met zijn energierijke waterval en twee winkels beleeft de bezoeker een adrenalinekick op de blue fire Megacoaster. Verder wandelend kom je nog in Italië, Oostenrijk, Rusland, Zwitserland, Scandinavië en Grimms Sprookjesbos.

tn_IMG_0110 tn_IMG_0302
 tn_IMG_0232  tn_IMG_0221

Minimoys
De nieuwste attractie in Europa-Park is “Arthur in het Koninkrijk van de Mininmoys” waarbij bezoekers zwevend  over en door de gigantische micro-kosmos  van de Minimoys oog in oog komen te staan met mieren en lieveheersbeestjes ….. zo groot als olifanten.
Behalve deze wereldwijd unieke zweefvlucht, bestaat de attractie ook uit een Minimoys-dorp met onder andere een restaurant, free-fall-tower, glijbanen en andere attracties.  Andere nieuwigheden dit jaar zijn  een extra speeltuin, nieuwe rotspartijen voor de “Tiroler waterbaan”,  de ijsshow “Surpr’Ice in the Jungle” en de variétéshow “Rhapsodie”. Ook de musicalshow rondom de Zweedse groep ABBA krijgt een vervolg ”Waterloo reloaded” .In het stationsgebouw van de 73 meter hoge achtbaan “Silver Star” vindt dit seizoen de expositie “Into Extremes” plaats. Autoliefhebbers met een fascinatie voor snelheid zullen hun hart ophalen bij het zien van de tentoongestelde AMG Mercedessen. Daarna kan men ‘snelheid’ zelf ervaren tijdens een ritje in de “Silver Star” die met 130 kilometer per uur over de baan raast.

tn_IMG_0176

Praktisch:
Europa-Park is in het zomerseizoen van 2014 geopend van 5 april tot en met 2 november, dagelijks van 9 tot 18 uur. Info  via www.europapark.de