Onbekend maakt onbemind, een gezegde dat zeker geldt voor Les Lacs de l’Eau d’Heure, een ongerepte natuursite op de grens van de provincies Namen en Henegouwen met onbeperkte mogelijkheden voor waterrecreatie en wandelen.

Les Lacs de l’Eau d’Heure is met zijn 600 ha meren en 70 km oevers het grootste waterrecreatiegebied van België.  Les Lacs de l’Eau d’Heure zijn vijf meren die samen een aaneengesloten geheel vormen. Ze werden in de jaren ’70 aangelegd als reservoir om de waterstand van de Samber op peil te houden en elektriciteit te produceren. Vandaag zijn ze de grootste toeristische trekpleister van Wallonië en dit zowel voor daguitstappen als voor langere verblijven.

Fun voor groot en klein

Een verblijf in Les Lacs de l’Eau d’Heure is ideaal voor gezinnen.  Kinderen kunnen er onbeperkt stoeien op de zandstranden, op de veilige speelpleinen en in het aquacenter. Maar een verblijf in Les Lacs de l’Eau d’Heure is vooral onvergetelijk door een ritje met de ‘Crocodile Rouge’, een amfibiebus die tochten maakt in het merengebied. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor waterfietsen, minigolf en er ook een avonturenparcours door de kruinen van de bomen.

 

 tn_IMG_0822  tn_IMG_0860

 

Sportaanbod

Met een wateroppervlakte van 600 ha is Les Lacs de l’Eau d’Heure een droombestemming voor liefhebbers van watersporten. Naast duiken en zwemmen kan je er ook kajakken, water- en jetskiën, zeilen, surfen, vissen en zelfs aquagolfen en teleskiën. Voor al deze sporten zijn er goed uitgeruste sportcentra, professionele sportmonitoren en er is ook mogelijkheid om het nodige materiaal te huren. Maar ook rond de meren zijn er de sportmogelijkheden legio met o.a. een netwerk van diets- en wandelpaden voor tochten van 2 tot 24 km. Er loopt zelfs een RAVeL-route rond de meren.

 tn_IMG_0965

Comfortabele logies

Les Lacs de l’Eau d’Heure biedt ook verschillende logiesmogelijkheden.  Landal Village bestaat uit  225 comfortabele bungalows voor 4, 6, 8 of 10 personen. Elke bungalow, op wandelafstand van het meer, heeft een terras dat uitkijkt op het meer.  Enkele vakantiewoningen hebben ook een sauna, een solarium en een bubbelbad.  Wie een luxueuzer verblijf wil, kan terecht in het Golden Lakes Village, op de oever van Lac de la Plate Taille.  Deze vakantiewoningen zijn naar het zuiden gericht en hebben twee verdiepingen met een schitterend uitzicht op de groene omgeving en het water. Ook aan eet- en drinkgelegenheden is er in Les Lacs de l’Eau d’Heure geen gebrek want naast gezellige eethuisjes waar je een snack kan eten, vind je er ook gastronomische restaurants.

tn_IMG_0838

Uitstappen

Les Lacs de l’Eau d’Heure is het jaar door toegankelijk.  Naast watersporten en wandel- en fietsmogelijkheden zijn er  attracties zoals de Lasergame en Aqua  Golf die het jaar rond toegankelijk zijn. Ook een bezoek aan de stuwdam is dagelijks mogelijk.  Een must hierbij is de Skywalk waarbij een lift je tot 100 meter hoog brengt vanwaar je een onvergetelijk zicht hebt op de omgeving.  Wie de omgeving wil verkennen, kan naar Chimay om er de brouwerij te bezoeken en het heerlijk trappistenbier te proeven. Ook Binche, Maredsous, Couvin  en het middeleeuwse stadje Thuin met de hangende tuinen liggen op amper een boogscheut van het merengebied.

Info: www.lacsdeleaudheure.be

Les Lacs de l’Eau d’Heure, een paradijselijk plekje om te onthaasten

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.