Zelf je bagage digitaal inchecken met Rimowa bagagelabels

Momenteel wordt de bagage nog altijd manueel ingecheckt alvorens een papieren label te krijgen. Dankzij de elektronische bagagelabel van RIMOWA en de airline app kunnen reizigers deze klus zelf klaren.

Op piekmomenten kan het aan de incheckbalie van luchthavens behoorlijk druk zijn. Maar ook hiervoor is een oplossing want dankzij een combinatie van RIMOWA-koffers, een airline app et de elektronische bagagelabel van RIMOWA met E Ink Mobius-scherm (TM) kunnen reizigers voortaan van thuis of onderweg hun bagage inchecken. Naast een boarding pass, ontvangen ze alle digitale gegevens met betrekking tot hun bagage van de vliegtuigmaatschappij bij wie ze hun vlucht hebben geboekt. Lufthansa is de allereerste vliegtuigmaatschappij die deze functie bij haar apps heeft gevoegd, als onderdeel van een exclusief pakket. Een keer klikken volstaat om alle bagagegegevens via Bluetooth van de smartphone naar de koffer met ingebouwde elektronische bagagelabel van RIMOWA door te sturen. De gegevens worden onmiddellijk weergegeven op de ingebouwde module van E Ink®. De RIMOWA-bagage kan zonder verdere formaliteit zo op de luchthaven worden gedeponeerd.

Veilige labels

Qua afmetingen en lay-out komen de gegevens op de module overeen met deze die momenteel nog op papier worden geprint, inclusief de groene EU-streep voor de douane (verplicht voor alle vluchten vanuit Europese luchthavens), dit voor een vlotte overgang van het analoge naar het digitale tijdperk. Alle belangrijke gegevens zijn bestand tegen vocht, hitte, koude, schokken en trillingen. Bovendien kunnen de labels, in tegenstelling tot papieren labels, nooit per ongeluk worden afgerukt. De elektronische bagagelabels van RIMOWA zullen enkel bij Lufthansa en in de winkels van RIMOWA te koop zijn. De verkoop start begin 2016. RIMOWA en Lufthansa ontvingen hiervoor de prijs van het ‘allerbest initiatief uit de bagagewereld’.

www.rimowa.com