Na de aanslagen van 13 november zijn in Parijs uitzonderlijke maatregelen getroffen om de veiligheid van de reizigers te waarborgen.

De grenzen zijn open. Iedereen kan zonder problemen naar Parijs reizen en het Schengen-visum blijft geldig.  Er zijn verscherpte grenscontroles in de Schengenzone. Er wordt niet systematisch gecontroleerd, maar iedere reiziger, ongeacht zijn nationaliteit, kan wel onderworpen worden aan een controle.  Het lucht-, trein- en autoverkeer in Frankrijk verlopen normaal. Er kan wegens verscherpte veiligheidsmaatregelen wel een extra wachttijd zijn in de luchthavens. Iedereen is vrij om verplaatsingen te maken in Parijs en op het hele Franse grondgebied.

 

Toeristische attracties
Sinds woensdag 18 november zijn alle musea en culturele attracties open, op enkele uitzonderingen na. Een bezoek aan het Stade de France is weer mogelijk vanaf vrijdag 20 november. Alle grote shoppingcentra zijn normaal geopend. Parken, pretparken en kinderattracties zijn open. Om dagelijks op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen, kan de reiziger informatie inwinnen via www.parisinfo.com

 

Noodtoestand tot februari ‘16
Fransen en buitenlanders die Parijs bezoeken, zullen geen enkele impact ondervinden van de uitgeroepen noodtoestand. De noodtoestand maakt het makkelijker om de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen. De noodtoestand zal van kracht zijn tot eind februari 2016. Volgens prefectoraal besluit zullen alle publieke manifestaties verboden worden tot en met zondag 22 november middernacht. Alle manifestaties in privé omgeving worden toegelaten. Het is dan aan de organistoren om zelf de gepaste maatregelen te treffen.

 

Veiligheid
In Parijs en omgeving zijn 3.000 extra militairen ingezet. Er zijn extra veiligheidsmaatregelen in de zeven toeristische wijken van Parijs (Montmartre, Champs Elysées, Champ de mars/Trocadéro, Louvre museum, Notre Dame, Châtelet, Opéra). Hier zijn driemaal zoveel politieagenten aanwezig als gewoonlijk. Ook het transportnetwerk wordt extra bewaakt : er zijn tweemaal zoveel politieagenten die patrouilleren op alle metrolijnen, op de RER A richting Disneyland en de RER C richting Versailles. Op publieke plaatsen staan 1.200 camera’s en nog eens 15.000 camera’s bewaken het transportnetwerk.

Bron: Atout France

Uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen na 13 november in Parijs

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.