Dankzij de nieuwe routeplanners van Toerisme Oost-Vlaanderen kunnen fietsers en wandelaars voortaan zelf online hun fiets- of wandelroutes maken.  Zij kunnen daarbij ook hun tussenstops selecteren en krijgen  een dynamisch hoogteprofiel, met exacte informatie over stijgen en dalen.

Routeplanner mét toeristische stops
De eenvoudigste manier om in Oost-Vlaanderen een dagtrip te plannen is te surfen naar www.tov.be.  Je kiest voor wandelen of fietsen en dankzij de nieuwe routeplanners zet je met enkele clicks je eigen route uit.
Fiets- en wandelnetwerken zitten stevig in de lift in Oost-Vlaanderen. Fietsers kunnen er sinds jaar en dag de hele provincie doorkruisen langs knooppunten. Wandelaars hebben intussen niet minder dan zeven knooppuntnetwerken om uit te kiezen en dat aantal blijft stijgen. Netwerkkaarten gaan vlot over de toonbank en thematische routes blijven immens populair, maar wie net iets meer informatie wil voor een uitstap, moet zelf op zoek gaan, of blijft op zijn honger zitten. Om toeristen op hun wenken te bedienen, stak Toerisme Oost-Vlaanderen haar routeplanners in een nieuw jasje. Vijf categorieën toeristische locaties verrijken de kaart met handige informatie voor dag- of weekendtoeristen. Zo vind je op je traject meteen alle soorten (vergunde) logies, cafés en restaurants, parken en bossen, musea en ook fiets- en voetveren of zelfs fietsverhuur.

 

Dynamisch hoogteprofiel
Maar dat is niet alles. Wie een fietstrip plant in b.v. de Vlaamse Ardennen, krijgt ook een dynamisch hoogteprofiel te zien bij het traject van zijn keuze. Dat betekent dat je niet alleen het hoogteprofiel van de route te zien krijgt, maar ook exact kan zien waar je stijgt of daalt en hoe steil het daar precies is. En dat kan heel nuttig zijn in Vlaanderens meest glooiende regio. Wie een sportieve fietsroute uitstippelt en met een racefiets de provincie OostVlaanderen wil doorkruisen, ziet ook duidelijk het onderscheid tussen verharde en onverharde wegen. Die laatste kan je dus makkelijk vermijden als je dat wil. De nieuwe routeplanner is ontworpen voor desktops en tablets, maar is ‘responsief’ naar schermgroottes toe en kan dus ook gebruikt worden op smartphones.   Je vindt de nieuwe routeplanners van Toerisme Oost-Vlaanderen op: www.tov.be/wandelrouteplanner  en op www.tov.be/fietsrouteplanner

foto:  ©Toerisme Oost-Vlaanderen / David Samyn

Toerisme Oost-Vlaanderen lanceert nieuwe online routeplanners

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.