Hever Castle in Edenbridge is een 13e– eeuwse dubbel omwalde burcht die in de 16 e eeuw behoorde aan de familie Boleyn. In deze tuinen maakte Henry VIII het hof aan zijn tweede vrouw Anne Boleyn.  Na Annes onthoofding viel de familie in ongenade en het kasteel kwam in handen van Hendrik VIII en nadien van verschillende vooraanstaande families.  In 1903 kocht de schatrijke Amerikaan William Waldorf Astor het sterk vervallen kasteel.  Hij liet het grondig renoveren en liet ook de tuinen heraanleggen.

 

Het paradepaardje van Hever Castle is de 4 ha grote ommuurde Italiaanse tuin die William Waldorf Astor liet aanleggen voor zijn collectie originele antieke Romeinse beelden en zuilen.  Voor de talrijke tuinkamers liet hij bomen, bloemen en planten uit andere landen overbrengen. Wandelend van tuinkamer naar tuinkamer volgt de ene verrassing na de andere. Helemaal indrukwekkend is het 38 are groot meer, waarvoor 1000 mensen gedurende twee jaar dag en nacht manueel graafwerk verrichtten.  Aan het boothuis dobberen sloepen waarmee je op het meer kan varen.  De indrukwekkende Loggia met een colonnade leidt naar een kopie van de Trevi fontein. Aanpalend ligt de ommuurde

Engelse Rozentuin met meer dan 4.000 rozen. De Tudor Herb Garden bevat een schat van Engelse kruiden en is aangelegd zoals in de tijd van Hendrik VIII en Anne Boleyn. Aanpalend ligt de Fountain Garden met zithoek en de Chess Garden met de topiary schaakstukken. Langs de Blue Garden kom je aan Two Sisters Pool en het theater.  Verder wandelend langs de rohododendrontuin, de watervallen, grotten en fonteinen bereik je de Sunday Walk en de Anne Boleyn’s Walk die leidt naar het bos. Vooraleer we richting kasteel trekken, doen we nog even de waterdoolhof en de taxushagen doolhof aan.

 

Hever Castle was aanvankelijk een versterkte boerderij met een binnenplaats omringd door een gracht. Twee eeuwen later liet de familie Boleyn binnen de muren een Tudorhuis bouwen. In 1505 erfde Sir Thomas Boleyn het landgoed van zijn vader.  Het huwelijk van zijn jongste dochter Anna met Hendrik VIII gaf het ontstaan aan het anglicanisme. Na de onthoofding van Anna en het overlijden van Thomas kwam het kasteel in handen van Hendrik VIII die het aan zijn vierde echtgenote Anne Van Cleef schonk.  In 1903 kocht William Waldorf Astor het kasteel. Hij liet het interieur volledig restaureren in de oorspronkelijke tudorstijl en liet er de “Astor Wing” bijbouwen.  Terwijl de gids ons het bloederige verhaal van Hendrik VIII en zijn zes vrouwen vertelt, lopen we door de prachtig gerestaureerde kamers met veel houtsnijwerk, prachtige tapijten, familieportretten en veel antieke meubelen. Twee gebedenboekjes met aantekeningen zijn de enige stukken die van Anna Boleyn bewaard gebleven zijn.

 

http://www.hevercastle.co.uk

Hever Castle ademt geschiedenis

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.