Jean Blaute en Ray Cokes promoten ‘Het Lekkere Westen’

In de nieuwste publicatie  ‘Het Lekkere Westen’ presenteert Westtoer de bierbeleving als origineel concept voor een korte najaarsvakantie in Brugge of de regio’s Brugse Ommeland, de Kust, de Westhoek en de Leiestreek. Bierkenners Jean Blaute en Ray Cokes, bekend van ‘Tournée Générale’  fietsten op bierverkenning doorheen de provincie. Naast de vele leuke (bier)plekjes geeft het magazine ook tips om zelf op verkenning te gaan en culinair te genieten.

Op bierverkenning
In de coverreportage ‘Op bierbeleving met Jean Blaute en Ray Cokes’ trappen Jean “en Ray op de pedalen door het weidse West-Vlaamse landschap. Op de bierfietsroute Vleteren-Poperinge komen ze langs de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren waar het beste bier ter wereld gebrouwen wordt. Maar geen bier zonder hop en dus rijden ze door de hoppevelden naar hopboerderij ’t Hoppecruyt in Proven waar hopboerin Benedikte Coutigny de heren vergast op een bierdegustatie en een origineel bierlied. Hun volgende stopplaats is het Bierkasteel Van Honsebrouck in Izegem, de grootste brouwerij die in de laatste eeuw in België gebouwd is en waar o.a. Brigand, Filou en Kasteelbier het levenslicht zien. De tocht gaat verder naar Damme waar ze microbrouwerij Bryggja in Damme en stadsbrouwerij De Halve Maan in Brugge. Hun fietstocht wordt besloten in café Botteltje waar ze naast het eigen bier ook genieten van een met bier bereid streekgerecht.

Bier als rode draad
Na de coverreportage komen de verschillende regio’s aan bod. Bij elke regio krijgt de lezer inspirerende tips voor een uitstap, adressen waar de Lekkere Westen-chefs streekgerechten al dan niet met bier bereiden, verblijfsmogelijkheden en niet te missen stopplaatsen op de fietsroute. Verder worden in elke regio ook de brouwerijen en een topchef in de kijker gezet. De Lekkerste agenda geeft een overzicht van de culinaire activiteiten die dit najaar te gebeuren staan. Tot slot is er ook nog een wedstrijd waarmee je een ‘Expeditie Hinterland’ voor 8 personen of één van de etentjes voor twee personen kan winnen. Van de ontdekkingstocht van Jean Blaute en Ray Cokes doorheen Brugge en de vier regio’s werd ook een promofilmpje gemaakt dat kan bekeken worden op www.hetlekkerewesten.be

Praktisch:
Het magazine ‘Het Lekkere Westen’ met tal van tips voor daguitstappen of weekendjes in West-Vlaanderen kan je online bekijken of bestellen via www.westtoer.be.