Frankrijk maakt zich op voor een lang skiseizoen

Met meer dan 350 skioorden is Frankrijk het grootste skigebied. Niet-skiërs hoeven echter niet thuis te blijven want ook voor hen bieden de Franse berggebieden unieke winteractiviteiten. Voor het derde jaar op rij wordt het skiseizoen verlengd met de skilente die start op 20 maart.  Naast de leuke activiteiten zijn er tijdens de skilente ook tal van voordelige aanbiedingen.

Magische bergen
De bergen blijven aantrekken, vooral in de winter als een sneeuwtapijt het landschap een magisch uitzicht geeft. De laatste jaren hebben de Franse skigebieden massaal geïnvesteerd en dit niet enkel in nieuwe skiliften of om een goede besneeuwing te garanderen maar ook in tal van bruisende na-ski activiteiten waarbij relaxen en wellness centraal staan. Skioorden zoals Montgenèvre, Méribel, Villard de Lans Corrençon, Peisey Vallandry, Le Grand Bornand,… hebben relaxen tot een kunst verheven. Het gebergte komt nog mooier tot zijn recht door licht- en geluidseffecten. Skioorden die op deze ultieme beleving mikken zijn o.a. Les Gets, Orcières, Val Thorens, Praz de Lys Sommand,… Andere gebieden waaronder Lax Blanc, Aussois, Arêches Beaufort, de bergplaatsen in de Jura,… nemen je deze winter mee naar een andere wereld door activiteiten uit het hoge noorden zoals hondensledetochten te organiseren.  De skioorden Alpe d’Huez en Saint-Gervais Mont Blanc bestaan dit jaar 80 jaar. Alpe d’Huez neemt deze gelegenheid te baat om een investeringsplan van 350 miljoen euro te lanceren.  Feest ook in Avoriaz, Val Cenis en Superdevoluy want zij mogen 50 kaarsjes uitblazen.

Telesiege Stade - C.Cattin OT Val Thorens - 004

Telesiege-Stade-C.Cattin-OT-Val-Thorens-

Skiën is fun
Skigebieden investeren jaarlijks om de skisport toegankelijk en speels te maken en om skiërs meer comfort te bieden dankzij hightech uitrustingen of om het skigebied vanuit een andere invalshoek te ontdekken. In Les 2 Alpes zorgt de nieuwe Skywalk voor een panoramisch uitzicht op 3400 m hoogte. Valloire heeft dit jaar twee pistes voorzien van klokken en xylofoons. In Mont Dore (Auvergne) is de piste l’entraînement des Gaulois voorzien van allerlei uitdagingen en behendigheidsproeven. Skiën is fun en daarom worden in de skigebieden speciale funparken voorzien om je al spelend te amuseren op ski’s. In La Clusaz kan je Freestyle-stappen in de Family Run en Font Romeu pakt uit met de nieuwe ‘Fun Run’, ‘Fun 66’ en ‘Skicross zone’. Méribel lanceert deze winter in zijn snowpark een gloednieuw concept voor families. Ook de Noordse parcours krijgen eigen funzones: Autrans Méaudre brengt nieuwigheden en Montgenèvre heeeft een zone voor snow trail. Voor de kinderen of volwassenen die nog moeten leren skiën zijn er in de skioorden ‘zenzones’, cool ski-zones en ‘rustige zones’

Nieuwe verblijven
De verblijfsmogelijkheden in de skioorden zijn legio. Ook hier werd massaal geïnvesteerd want eigenaars renoveerden om het verblijfscomfort te vergroten of bouwden nieuwe logis. Zo opent in Val d’Isere het 5 sterren chalet Skady. Hotel Mercure in Val Thorens ruimt plaats voor het 4 sterrenhotel Fahrenheit Seven en in Les Arcs opent het eerste 5 sterrenhotel Taj-I Mah.  Wie zo dicht mogelijk in de bergen wil logeren, moet beslist naar Les Nids des Vosges in Gérardmer, een originele boomhut met panoramasauna, sterrenkoepel en een  onvergetelijk uitzicht. In Méaudre kan je bij geitenboer Le Châtelard logeren in ecologisch verantwoorde woonwagens. Ecologie, zonder daarbij in te boeten op comfort en luxe,  wordt steeds belangrijker bij de bouw van nieuwe berghutten of gîtes.

F7 chambre 3

Fahrenheit Seven in Val Thorens

Info: Om een passende logis te vinden, volstaat het even te surfen naar www.france-montagnes.com