5 romantische ideeën voor Valentijn in Kent

De regio Kent biedt tal van originele ideeën voor een romantische Valentijn. Misschien kan een overnachting in een historisch kasteel of een huwelijksaanzoek op de top van St Peter’s Church wel bekoren? Maar het kan ook met een fles bubbels uit Kent, een “afternoon tea” of een wandeling langs het valentijnsduivenpad.

Verwen je schat met een glaasje Engelse bubbels
De Kentse wijnboeren produceren een waaier van mousserende wijnen. Proef eens Balfour Brut Rose van Hush Heath, English Rose van Chapel Down  of Pinot Reserve van Biddenden. Is schuimwijn je ding niet, drink dan misschien een Kentse wodka of gin van Copper Rivet Distillery of, zonder alcohol, ‘Red Love’-appelsap van Biddenden.

©Visit Kent

 

‘Afternoon tea’ of een valentijnsdiner met een romantisch verblijf in Kent
Tijdens de ‘afternoon tea’ op Valentijn serveert The Marquis in Alkham, op een steenworp van Dover, hemelse bubbels: Chalksole Vintage Reserve van Chapel Down. Dankzij de lekkere lokale seizoensproducten en adembenemende uitzichten op het schilderachtige landschap is The Marquis ook een uitstekende keuze voor een valentijnsdiner of -lunch. Er zijn zelfs kamers voor een romantisch verblijf.

©The Marquis

 

Een ‘koninklijke’ valentijnsavond…
Wat is er meer romantisch en luxueus dan een avond in een kasteel met een slotgracht? Zowel Leeds Castle, dicht bij Maidstone, als Hever Castle nabij Sevenoaks biedt valentijnsarrangementen aan, inclusief een privérondleiding in het kasteel, een receptie, een overheerlijk diner met wijn en live harpmuziek en een overnachting met ontbijt. Een unieke kans om in een kasteel te verblijven na de normale openingsuren.

Hever Castle ©Travelfun

 

Verken het valentijnsduivenpad
Trek naar Ightham Mote van de National Trust voor een romantische wandeling in de rustgevende tuinen. Het 700 jaar oude huis is in de wintermaanden gesloten, maar je kunt de tuinen bezoeken van 10 tot 15.30 u. Op Valentijn worden tortelduifjes aangemoedigd om te wandelen langs het valentijnsduivenpad en er de duiven te spotten.

©andrew-butler

 

Bereid het perfecte aanzoek voor
Breng in februari je geliefde naar nieuwe hoogtes en beklim de toren van St Peter’s Church in Sandwich. Sla je arm om elkaar heen op de top om samen de schitterende uitzichten over Sandwich te bewonderen. St Peter’s Church wijst er graag op dat dit historische gebouw het perfecte decor vormt voor een huwelijksaanzoek op Valentijn of een huwelijksfeest. De kerk organiseert zelfs een wedstrijd: wie een huwelijksaanzoek doet op de top van de kerktoren, maakt kans de kerk gratis te mogen gebruiken voor de trouwreceptie!

Meer info over Kent op www.visitkent.co.uk