Tot 30 april loopt in de Nekkerhal in Mechelen “Goal! The Football Experience”, een unieke, ervaringsgerichte en interactieve expo gewijd aan het wereldvoetbal. Naast een collectie originele items en sportmemorabilia is er ook een uitgebreid Belgisch luik, een ‘Fun Zone’ én een gezellig sportcafé. Door de extra attracties voor het hele gezin is de expo beslist een ideale gezinsuitstap. 

“Goal! The Football Experience” biedt een boeiende kennismaking met de meest legendarische momenten van het wereldvoetbal. Bezoekers zien er o.a. trofeeën, medailles en shirts van legendarische voetbalhelden zoals Garrincha, Lionel Messi, Eusébio, David Beckham, Jean-Marie Pfaff, Zinedine Zidane, Raúl, Roberto Baggio en Cristiano Ronaldo, historische tenues van oa Pelé, Cruijff, Beckenbauer, Maradona, en zelfs de voetbalschoenen van Ronaldinho en Lilian Thuram. Een uniek item en meteen ook het duurste stuk van de tentoonstelling is de eerste voetbal. Bezoekers worden niet enkel ondergedompeld in de geschiedenis van het voetbal maar kunnen het ook actief beleven. Dankzij de multimedia kunnen zij hun eigen “dream team” samenstellen en dit sterrenelftal laten spelen tegen de computer.

Belgisch luik
“Goal! The Football Experience” toerde al langs wereldsteden zoals Moskou, Istanbul, São Paulo, Londen en Lissabon. Dat de expo nu in Mechelen te zien is, zet de stad als sportstad extra in de verf. In elk land werd telkens een extra nationaal luik aan de expo toegevoegd. Het Belgisch luik toont de historiek van de Rode Duivels, de Red Flames en de clubs in de Jupiler Pro League en Proximus League (1ste klasse A + B). In de “Fun Zone” kunnen sportieve bezoekers zich uitleven aan de kickertafels of op de computergames. En zoals het bij een échte voetbalmatch hoort, kan je hier ook gezellig napraten in het sportcafé.


Extra events
In het kader van de expo worden ook tal van nevenactiviteiten georganiseerd. Zo is er de “People’s GOAL Award” waarbij “Goal! The Football Experience” samen met Liverpool-keeper Simon Mignolet op zoek gaat naar de populairste voetballer op de Belgische velden. Red Flame Imke Courtois en voetbaltrainer Michel Bruyninckx geven initiaties SenseBall en Gilles De Bilde laat jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar op een leuke manier kennis maken met een voetbaltraining. Verder is er ook nog een penaltytoernooi met BV’s, zijn er rondetafelgesprekken met Jos Willems en komt er een fototentoonstelling van Henk Van Cauwenbergh over de Red Flames.

Praktisch:
“Goal! The Football Experience” loopt tot en met 30 april in de Nekkerhal te Mechelen. Tijdens de schoolperiodes is de expo is open van woensdag tot en met zondag en dit van 10 tot 19 uur. Tijdens vakantieperiodes is de expo alle dagen open. Om iedereen de kans te geven de expo in optimale omstandigheden te bezoeken, wordt gewerkt met timeslots van één uur.

Tickets en info: www.goal-belgium.be

 

“Goal! The Football Experience” toont 4000m2 wereldvoetbal

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.