365 dagen skiën? Het kan weldra in Aspen

Ook een skifanaat? Dan is er goed nieuws want begin november opent op de plaats van de borstelbaan Aspen in Wilrijk een gloednieuwe  indoor sneeuwbaan van 12.000 m2 met echte sneeuw.  Aspen zal niet enkel de referentie worden voor indoor sneeuwsport maar wil de bezoekers ook een unieke totaalbeleving bieden…

De borstelbaan Aspen in Wilrijk was al bijna dertig jaar maar nog steeds een vaste waarde in de regio Antwerpen.  De piste die destijds de grootste stellingconstructie van Europa was, stond vooral bekend om zijn educatieve rol en gezinsvriendelijke sportcultuur.  Na 30 jaar was het echter tijd voor verandering.  De huidige stalen constructie ging tegen de vlakte om plaats te maken voor een hypermodern en uniek complex.  In een eerste fase komt er  een indoor sneeuwhal van 12.000 m², met 6.000 m² bijkomende oppervlakte die wordt ingevuld met een ontvangstruimte, verhuurbalie, horeca, polyvalente ruimte en parking voor 400 wagens.  In een volgende fase zullen bijkomstige sportactiviteiten zoals klimmen, boulderen, hoogteparcours en een extra polyvalente zaal met ruimte voor wellness en fitlabs gerealiseerd worden.  Volgens de data van Belstat wonen binnen een straal van 35 kilometer rond de piste zowat 225.000 sneeuwsporters.   Met zijn uniek concept mikt Aspen ook op sneeuwsporters  uit Brussel, Oost-Vlaanderen, Limburg, Noord-Brabant en zelfs uit Zeeland. Naast een goed uitgeruste sneeuwbaan voorziet Aspen ook voor avontuurlijke workshops, grensverleggende activiteiten, originele acties en een levendige après-ski.

Totaalbeleving
De nieuwe piste van 240 meter lang en 50 meter breed biedt plaats aan 300 à 350 gebruikers tegelijkertijd.  In de buik van de piste bedraagt de vrije hoogte 15 meter. Fun gegarandeerd voor de ervaren snowboarders.  Aspen gaat voor een totaalbeleving waarbij zowel jong als oud kunnen genieten.  Door de maximale benutting van de terreinoppervlakte is er voor iedereen een geschikt plekje zowel op als naast de piste.  Wie de actie écht wil beleven kan terecht op de Ice Balcony, een balkon op de piste met een take-out voor 150 personen.  Ice Balcony is rechtstreeks verbonden met Sky Mountain, een polyvalente zaal  van 400 m2 die uitermate geschikt is voor een seated of een walking dinner.   Sky Mountain is verder uitgerust met 2 boardrooms voorzien van alle hoogtechnologische faciliteiten voor seminaries, conferenties en meetings

Culinair genieten
Wie het wintersportgebeuren  wil combineren met culinair genieten, moet in Colorado zijn.  Tijdens de klassieke lunch- en dineruren zorgt Aspen voor een uitgebreide kaart waarbij voornamelijk gewerkt wordt  met seizoensgebonden streekproducten.  Om de skibeleving nog authentieker te maken,  kun je hier ook  Flammekuechen, Kaiserschmarren, germknüdel, appelstrüdel, … bestellen.  Dé blikvanger van Colorado is het centrale kookeiland waar je kunt genieten van live- en showcooking. Voor de allerkleinsten is er een afzonderlijk ingerichte ruimte waar spel en media centraal staan.  Genot op je bord en een vlotte bediening met een vleugje foodgeschiedenis,  dat is wat Demi Chef aanbiedt tijdens een catering op maat. Demi Chef kiest voor verse, eerlijke seizoensgebonden streekproducten gebaseerd op de Frans-Belgische keuken.

Info: www.aspen.be