Met de kids naar  “De Waanzinnige Boomhut”

Tot 17 april loopt in Fort Napoleon in Oostende een interactieve expo gebaseerd op de boeken van “De Waanzinnige Boomhut”.  Wij gingen even kijken en vonden het alvast een aanrader…

 “De Waanzinnige Boomhut” is een reeks razend populaire jeugdboeken waarvan in Vlaanderen en Nederland alleen al 500.000 exemplaren verkocht werden. Het succes van de boeken schuilt in de ongebreidelde fantasie en de knotsgekke belevenissen van Andy en Terry in hun boomhut.  Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je echter nog nooit gezien. In het eerste boek bouwden Andy en Terry 13 verdiepingen in hun boomhut. Zo was er o.a. een zwembad met reuzenhaaien, een geheim labo en een snoepjesmachine. Ondertussen verscheen “De Waanzinnige Boomhut van 78 verdiepingen” waarin we zien dat Andy en Terry werk maakten van een skate-ramp, het Labyrint des Doods, een meloenensmijtruimte, een golvenmaker, een dierentrimsalon, een verjaardagskamer waar het altijd je verjaardag is, een carwash, een zwaar beveiligde aardappelchipsopslagruimte, een openluchtbioscoop, …   Terwijl Andy en Terry de dolste avonturen beleven, proberen ze ook telkens een boek te schrijven.

Interactieve expo
“De Waanzinnige Boomhut” is vooral een interactieve expo waarbij jonge bezoekers uitgedaagd worden om hun eigen boek te schrijven. Bij de ingang ontvangen alle jonge bezoekers een zakje met daarin een doe-boekje, een potlood, een lepel en een knikker. De eerste opdracht is om een potlepel te maken. Om te weten hoeveel verdiepingen hun boomhut zal tellen, moeten ze aan het rad draaien en dan kunnen ze aan de slag om een eigen waanzinnig verhaal te schrijven. Ze mogen zelf een boomhut ontwerpen, dieren en personages uitvinden en ook een uitvinding bedenken. Op de benedenverdieping is een boomhutparcours gebouwd met meer dan 600 paletten.  Het doolhof, de moerasbruggen, een spinnenweb, een vulkaan en een sterrenkijker zijn elementen uit de boeken die nu als fysieke proeven moeten uitgevoerd worden. Wie zich na het doorlopen van dit parcours moe voelt, kan even uitrusten in het verveelhoekje.
“De Waanzinnige Boomhut” is een leuke expo die de nieuwsgierigheid van de jonge bezoekers prikkelt om kennis te maken met de wondere wereld van Andy en Terry en hen zo aanzet om te lezen en zelf ook een waanzinnig verhaal te schrijven.

Praktisch: De expo “De Waanzinnige Boomhut”, een organisatie van Toerisme Oostende vzw ism Uitgeverij Lannoo, Fort Napoleon en Herita, kan tijdens de krokus- en paasvakantie elke dag bezocht worden, ook op feestdagen, van 10 tot 17 u . Daarna enkel op woensdagnamiddag van 13 tot 17 u en  op zaterdag en zondag van 10 tot 17 u. Tickets kosten 4 euro voor kids tot 11 jaar, volwassenen betalen 8 euro.
Info:  www.dewaanzinnigeboomhut.be