Bellewaerde onthult plannen Aquapark

Begin februari starten de werkzaamheden voor Bellewaerde Aquapark, het indoorwaterpark  dat het meest complete waterpark voor de hele familie moet worden.  Aan het unieke project dat vooral gerealiseerd door lokale bedrijven,  hangt een prijskaartje van 17 miljoen euro.

Top secret glijbanen

Het 3000 m2 grote indoorwaterpark komt op parking A aan de Meenseweg.  Tijdens een persconferentie lichtten Bellewaerde en LD Architecten al een tipje van de sluier aan de hand van een indrukwekkende maquette. Meteen viel op dat Bellewaerde zijn groenreputatie alle eer aandoet want het geheel baadt in een oase van groen.  Het aquapark wordt aan de blikken van de voorbijganger onttrokken door een groene berm en hoogstambomen. Daarachter komt een buitenzone met ligweide waar bezoekers terecht kunnen tijdens de warme zomerdagen.  Ook indoor is een groene oase want de verschillende waterspeeltuigen worden omringd door bomen en ander groen. Het indoor waterplezier speelt zich af in verschillende zones afgestemd op de leeftijd van de bezoekers. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op twee interactieve expeditieboten of in de speelzone met een grote kantelende emmer en tal van verrassingen. Voor de allerkleinsten is er een aangepast peuterbad en een speelzone op hun maat. Een lazy River zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs ondermeer een grot, een klimmuur en tal van watereffecten. Dé grote attractie wordt een waterglijbaan waarbij de zwemmers in een band naar beneden kunnen glijden. De banden gaan automatisch terug naar boven zodat bezoekers niet met de banden hoeven te zeulen.  De exacte samenstelling van de glijbanen wordt pas later vrijgegeven.  Bellewaerde Aquapark heeft ook een wellnesszone. Bezoekers kunnen iets eten of drinken in het restaurant of plaatsnemen op het terras naast het zwembad of op het zonneterras buiten. Het hele jaar door zal men in het waterpark kunnen genieten van een aangename temperatuur van 34°C.

Voorjaar 2019
Om te genieten van het indoor waterplezier is het echter nog wachten tot het voorjaar van 2019.  Men voorziet dat de werkzaamheden ongeveer anderhalf jaar in beslag zullen nemen. Voor de bouw van Bellewaerde Aquapark wordt er vooral beroep gedaan op lokale bedrijven zoals LD Architecten uit Kortrijk en hoofdaannemer Monument-Vandekerckhove uit Ingelmunster.  Zij zorgen er ook voor dat het gebouw en het bad duurzaam is en dat het geheel geïntegreerd wordt in het landschap. Bellewaerde Aquapark draagt ook zijn steentje bij aan het milieu. Er wordt met een speciaal waterrecuperatiesysteem gewerkt om het waterverbruik sterk te beperken zodat er weinig afvalwater geloosd moet worden. Dit weinige afvalwater wordt dan weer gezuiverd via de algemene waterzuiveringsinstallatie op de site van Bellewaerde. Het nieuwe indoorwaterpark  is met zijn prijskaartje van 17 miljoen euro meteen de grootste investering ooit voor Bellewaerde.  Het project zal werk bieden aan tien voltijdse werknemers, een aantal dat in de zomer kan oplopen tot twintig.

www.bellewaerde.be