Xavier Pellicer uit Barcelona heeft het Beste Groenterestaurant ter Wereld, dat maakte We’re Smart World bekend bij de opening van de Week van Groenten en Fruit in Bazel. Het Gentse restaurant Vrijmoed werd tweede in dezelfde categorie. Restaurant Pastorale uit Reet werd uitgeroepen tot  Beste Groente- en Fruitrestaurant van België.

We’re Smart World is een initiatief van voormalig sterrenchef Frank Fol die daarmee gezonde, milieuvriendelijke en duurzame voeding promoot bij  consumenten en bedrijven.  We’re Smart World brengt ook jaarlijks haar Green Guide uit, organiseert de Week van Groenten en Fruit en de wedstrijd Beste Groenterestaurants en Groentekok van het jaar.
Om  in aanmerking te komen voor de titel van groenterestaurant moet minstens tweederde van het bord met groenten gevuld zijn.  De verkiezing ging dit jaar voor het eerst ook internationaal waarbij de jury in totaal 510 restaurants verspreid over 29 landen beoordeelde en nadien een top 100 van de beste groenterestaurants opstelde.  Op de We’re Smart World  Day in Bazel, de ‘Gemeente van Groenten en Fruit 2018,  waren chefs vanuit de hele wereld samen om de uitreiking van de awards bij te wonen. We’re Smart World maakte hierbij ook het beste vegetarische en het beste veganistische restaurant bekend.

 

Frank Fol met Xavier Pellicer

De winnaars…
De titel van Best Vegetables Restaurant of the World 2018 ging naar Xavier Pellicer (Barcelona, Spanje). De jury was getroffen door de kookkunsten met groenten waarmee Xavier Pellicer hen betoverde. Hun commentaar was zeer lovend: “Wat een verfijning, wat een genie als het over pure en verfijnde smaken gaat. Alles is perfect gegaard, perfect gekruid en zo smaakvol’. Dit jaar gaat niet alleen de prijs van Beste Groenterestaurant van Spanje naar dit nieuwe restaurant met 5 Radijzen, ook mag Xavier zich nr. 1 Groenterestaurant van de wereld in 2018 noemen”.
Tweede werd Michael Vrijmoed van Vrijmoed in Gent, gevolgd door Blue Hill (New York, VS).
De titel van Best Vegetables & Fruits Restaurant World Award ging naar La Distillerie – Château de Bourglinster (Bourglinster, Groot-Hertogdom Luxemburg).
Het Beste Groentenrestaurant van België is Pastorale in Reet.  Het Beste vegetarisch restaurant van het jaar is Restaurant Tian (Wenen – Oostenrijk). Het
Beste vegan restaurant van het jaar is Restaurant Joia (Milaan – Italië). Naast de winnaars werden ook tal van andere chefs in de bloemetjes gezet.

foto: Xavier Pellicer

https://weresmartworld.com

We’re Smart bekroont beste groenterestaurants

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.