Alfons Burger breidt de BURGERnomie uit

Op 28 april opende topchef Roland Debuyst een tweede burgerrestaurant aan de Brusselstraat 193 in Groot-Bijgaarden.  Sceptici wezen gewaarschuwd want een Alfonsburger is niet zomaar een gewone hamburger maar een culinair hoogstandje bereid met het beste vlees en de lekkerste bun. Wij gingen alvast even langs om te proeven…

Kwaliteit troef
Topchef Roland Debuyst, die ook al brasserie Mariadal en Bistro R in Zaventem uitbaat, opende in 2017 in Zaventem Alfons Burger. Met zijn visie om kwaliteitsvolle burgers aan te bieden, verhief hij de hamburger tot een gastronomisch niveau waardoor hij meteen ook het begrip BURGERNOMIE lanceerde.  Alfonsburger voert kwaliteit hoog in het vaandel en dat laat zich al merken bij de keuze van de producten. De meeste producten komen van de leveranciers die ook de andere restaurants van de chef bedienen. Zo staat er Holstein-rundvlees van bij Bart Depooter op het menu, net zoals prima Ierse Black Angus. La Fleur de Pain levert zowel de gewone, heerlijke buns als de langwerpige broodjes voor de gastronomische hotdogs.  Gecombineerd met het talent en de vakkennis van de chef kan  Alfons Burger zowel de fijnproever als de prijsbewuste gasten bekoren.

Uitgebreide kaart
Alfons Burger biedt een uitgebreide kaart met maar liefst 11 burgers in Regular en Large. De namen verwijzen naar de afkomst van de basisingrediënten.  Bovenaan de kaart staat ‘Friendly’, een eenvoudige maar super lekkere burger voor nog geen 10 euro.  Andere  mogelijkheden zijn de Bruggelaar, Uncle Sam, Cardini, Big Ben, El Nacho, Fjord en Pepper Flavor. Vegetariërs kunnen kiezen tussen Argenteuil en Sirtaki. Speciaal voor de opening in Groot-Bijgaarden werd de Asparagus ontworpen.  Nummer 12 is voorbehouden aan sterrenchefs. Roland Debuyst die in 1997 een zilveren medaille haalde in de Bocuse d’Or maakte ooit ook deel uit van deze elitegroep en kon op die manier ook collega’s overtuigen om een burger te creëren.  Deze creatie zal gedurende twee maanden ook de naam van de chef dragen zodat fijnproevers op het einde van het jaar 6 ‘gastronomische’ burgers van evenveel topchefs kunnen proeven. Voor de kids is er keuze uit een Kids burger, gegrilde kipfilet en chicken nuggets. Naast de beroemde gevulde broodjes biedt de chef ook verschillende slaatjes en ‘finger food’.

Sterrenburger
Wij lieten ons bekoren door nummer 12, ‘’Smoked sepia’’van sterrenchef Ferdy Debecker en door Chef’s Burger « Evan’s Burger » by Evan Triantopoulos die 16/20 krijgt in de Gault Millau. « Smoked Sepia’’ bestaat uit Irish Black Angus, sla, orugula, tomaat, gegrilde octopus en Ponzu-saus. Met het knapperig broodje en de in ossevet krokant gebakken frietjes was dit een topgerechtje. Evan’s Burger is een burger van Irish Black Angus, sla, appel, groene selder, ponzu, vinaigrette van passiefruit en gekristalliseerde peer. In combinatie met de frietjes van zoete aardappel smaakte dit overheerlijk. Gelukkig hadden we voor de Regular versie gekozen zodat we ook nog een dessertje konden kiezen.

Praktisch: Bij Alfons Burger kan je dagelijks, behalve op zondag,  non-stop terecht van 11u30 tot 22 u en dit zowel voor een snelle hap als voor een kop koffie, een drink onder vrienden of een gezellig etentje met de familie.
Info : www.alfonsburger.be