Air Belgium lanceert eerste vliegverbinding tussen Brussel Charleroi en Hongkong

Woensdag 6 juni om 14 uur vertrok vanaf Brussels Charleroi Airport de eerste commerciële rechtstreekse vlucht van Air Belgium naar Hong Kong.  Een dubbele primeur voor de luchthaven van Charleroi die meteen ook plannen maakt om uit te breiden.

Begin 2017 ontvouwde CEO Niky Terzakis zijn plannen voor zijn nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium. Het duurde echter nog tot maart 2018 alvorens de maatschappij haar vlieglicentie kreeg.  Terzakis plande om  vanaf 30 april vanuit Brussels South Charleroi Airport naar Hongkong te vliegen, maar die plannen liepen vertraging op omdat er nog geen toestemming was om over Rusland te vliegen. Na de eerste ‘technische vlucht’ op 3 juni, kon op 6 juni de ‘inaugurale vlucht’ doorgaan. Voorlopig vliegen de twee Airbus 340 toestellen van Air Belgium  twee keer per week van en naar Hongkong. Air Belgium hoopt tijdens de zomer een derde vliegtuig en een tweede locatie toe te voegen.  Vanaf oktober  zijn er vier vluchten per week gepland.

Uitbreiding
Air Belgium is de eerste luchtvaartmaatschappij die langeafstandsvluchten vanuit Brussels South uitvoert. De start- en landingsbanen zijn echter nog niet uitgerust voor de Airbus 340. Er zal 30 à 35 miljoen euro geïnvesteerd worden om de landingsbaan tegen 2021 te verlengen tot 3.200 meter. In afwachting van die verlenging zullen de vluchten richting Hongkong niet helemaal volgeladen vertrekken. Daarnaast wordt ook nog eens 6 à 7 miljoen euro geïnvesteerd voor een nieuwe terminal, een lounge en handelszone. Met de komst van Air Belgium worden  600 nieuwe banen gecreëerd: 360 bij de maatschappij zelf en nog eens 240 bij de luchthaven.

 Low fares
Air Belgium  wil zowel zakelijke als vrijetijdsreizigers comfortabele en kwalitatieve rechtstreekse langeafstandsvluchten aan lage prijzen aanbieden. Passagiers kunnen kiezen tussen economy-, premium- en businessclass, aan prijzen vanaf respectievelijk 449, 999 en 1.799 euro, all-in. De maatschappij kan deze lage prijzen garanderen doordat zij slechts 3 euro luchtvaarttaksen moet aanrekenen, wat tien maal minder is dan maatschappijen die op Zaventem vliegen.

Belgitude
Voor de drie reisklassen heeft Air Belgium gekozen voor een Belgische service met Belgische producten.  Aan boord van de Airbus A340 worden passagiers ondergedompeld in een Belgische sfeer, met een breed gamma Belgische producten: chocolade van Leonidas en Guylian, Galler-macarons, koekjes van Jules Destrooper, koffie van Belgian Blenders en Rombouts, Duvel-bier  en een uitgebreide selectie van verschillende Belgische wijnen.… Zo krijgen ook buitenlandse passagiers een Belgisch gastronomisch voorsmaakje. Passagiers kunnen kiezen tussen twee menu’s in economy- en premiumclass, en drie in businessclass. Er is ook een ruime keuze aan films en de passagiers worden bediend in het Frans, Nederlands, Engels, Mandarijns en Kantonees.

 

Vlotte en comfortabele boarding
Air Belgium draagt comfort, gebruiksgemak en gastvrijheid hoog in het vaandel. In Brussels Charleroi werd voor business- en premiumclasspassagiers een business lounge gecreëerd, op slechts enkele meters van het vliegtuig. In afwachting van het boarden kunnen reizigers in de van wifi voorziene ruimte werken en relaxenn, terwijl ze genieten van gratis eten en drinken. De lounge die tegelijk de gate is waarlangs zij exclusief rechtstreeks kunnen boarden, is toegankelijk vanaf drie uur voor het boarden. In Hongkong hebben alle business- en premiumclass passagiers 24/7 toegang tot de business lounge die over comfortabele loungezetels, businesscenter faciliteiten, werkstations met wifi, douches en private rustplekken beschikt en een ruim aanbod eten en drinken aanbiedt.

 

Hongkong, een verrassende stad
Dat Air Belgium voor Hongkong als eerste bestemming koos, heeft zijn reden. De stad is de belangrijkste hub in Zuidoost-Azië. Hong Kong staat voor dynamiek, contrast, enthousiasme, elegantie en een zachte Aziatische manier van leven. Het is ook een belangrijk financieel centrum op wereldniveau en een zakelijk zenuwcentrum op Aziatisch niveau. Duizenden zakenlui en toeristen vinden dagelijks de weg naar Hongkong. Hong Kong heeft daarenboven ook heel wat must sees te bieden, zoals het uitzicht op de baai vanaf Victoria Peak, de promenade van Kowloon, de Chinese wijk Sheung Wan en het vissersdorp Tai O. De stad is een belangrijke Aziatische hub. De helft van de wereldbevolking is bereikbaar met een vlucht van minder dan vijf uur. Andere economische en toeristische gebieden zoals Shenzhen, Guangzhou en Macao zijn makkelijk bereikbaar via de weg of de zee. En met het vliegtuig geraak je makkelijk op alle bestemmingen in Azië, de Stille Oceaan en Oceanië. Air Belgium kondigt binnenkort verbindingen aan met vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen naar deze bestemmingen.

Info: www.airbelgium.com