Oberammergau maakt zich op voor passiespelen 2020

Van 16 mei tot 4 oktober 2020 gaan in Oberammergau de tienjaarlijkse passiespelen.  De voorbereidingen hiervoor zijn al volop bezig. En ook de ticketverkoop is al gestart.

Deze passiespelen werden voor het eerst opgevoerd in 1634 nadat het jaar voordien talrijke inwoners van Oberammergau slachtoffer werden van de pest. De overlevenden beloofden om telkens om de 10 jaar het lijden en sterven van Christus uit te beelden als niemand nog zou sterven van de pest. De passiespelen kunnen enkel gerealiseerd worden dankzij de bereidwillige medewerking van de inwoners van Oberammergau. Aan de opvoering in 2010 namen meer dan 2400 van de zowat 5300 inwoners deel.  De rollen worden bijna een jaar van tevoren verdeeld en de mannelijke acteurs laten vanaf dit tijdstip hun haar en baard staan. Iedere rol wordt dubbel bezet en ook de kinderen doen mee aan het spektakel.

De passiespelen van Oberammergau zijn wereldwijd bekend en trekken dan ook bezoekers uit alle hoeken van de wereld. En hoewel de eerste voorstelling pas op 16 mei 2020 is, startte de kaartenverkoop al in maart 2018.
Tickets en twee- of driedaagse arrangementen zijn te boeken via www.passionsspiele-oberammergau.de. Van mei tot en met oktober zijn er twee maal per dag rondleidingen in het Passiespeltheater.

Buiten de passiespelen is Oberammergau ook best een bezoek waard. Vooral de huizen met houtsnijwerk en muurschilderingen maken van de stad een toeristische trekpleister.Vanaf de toppen van de plaatselijke bergen kunnen de bezoekers genieten van een spectaculair uitzicht op het fabuleuze “land van koning Lodewijk“ met zijn sprookjeskastelen van Neuschwanstein en Linderhof.